HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Temmuz 2017 Pazar Saat: 10:35

’15 TEMMUZ’UN UNUTULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl münasebetiyle basın açıklaması düzenledi. Milletvekili Taşçı, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
’15 TEMMUZ’UN UNUTULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl münasebetiyle basın açıklaması düzenledi. Milletvekili Taşçı, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz 2016 gecesi insanlığın ve nice uygarlıkların beşiği olan kadim vatanımız, kanlı ve vahşi bir saldırıyla tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine maruz kalmış, fakat bu hain girişim o gece aziz milletimizin şanlı direnişiyle yerle yeksan olmuştur. Ülkemize, vatanımıza, milletimize ihanet eden FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain girişim elleri öpülesi analar, babalar, yaşlılar; alınları öpülesi gençler, yiğitler; her renk, meslek, meşrep ve eğilimden olan kahramanlar tarafından yok edilmiştir. Vatanına, milletine, bayrağına, devletine duydukları kutsal aşkı kuşanarak yola çıkan gözü kara aşıklar, gövdelerini siper ederek bu hayasızca akına dur demiştir.

Milli iradeyi, hukuku, demokrasiyi ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunan erler olmuşlar, gönüllerindeki sarsılmaz iman ile şahadet şerbetini içip vatanlarına hayat vermişlerdir.

Gazi olup vatan aşkıyla kutsanmış̧ bir yaşama kavuşmuşlar, insanı insan yapan hasletlere, vatanı vatan kılan değerlere bezenmişlerdir.

Kurtuluş̧ Savaşı’nda olduğu gibi onurlu ve dimdik bir duruşla tarihin sayfalarına silinmez bir kayıt düşmüşlerdir.

Bu millet 15 Temmuz’da yeryüzünde eşi benzeri olmayan bir hususu tecrübe etmiştir. Bu tecrübe karşısında artık hiçbir güç bu topraklarda darbe yapmaya cesaret edemeyecektir. Bilirler ki, bu milletin iradesine karşı top, tüfek, tank, uçak karşı duramaz. Bu millet her şeyini kaybeder ama vatanını kaybetmez. Her şeyini feda eder ama milletini feda etmez. Söz konusu vatan, millet, bayrak, ezan ise canı onun için en kolay vazgeçilecek varlığıdır.

Artık hiç̧ kimse, milletin evine ve milletin iradesine el uzatmaya cesaret edemeyecektir. Eğer böyle bir hayal ile yaşayanlar varsa bugün hayatları sönmüş̧ darbecilerin haline iyi bakmalıdır. Milletin önüne yüzü kara çıkmak kadar büyük bir keder olamasa gerektir. Velhasıl, herkes bu millete selam duracak, ayakta alkışlayacak, haddini bilecek, iradesini emir telakki edecektir.

15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ terör örgütü ile ilgili davalar artık sonuçlanmaya başlamıştır. Ümit ediyorum ki, bu hainler ve halen firari olan diğer hainler tek tek yargılanacak ve en ağır cezalara çarptırılacaktır. Bu konuda çok üstün bir çaba sergileyen yargı mensuplarımızı yürekten tebrik ediyor, bu meşakkatli işte kendilerine kolaylıklar diliyorum.

15 Temmuz'un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. O gece canları pahasına sokakları, meydanları doldurarak ülkelerine sahip çıkan milyonların, şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki vebalini hiç aklımızdan çıkarmayacağız.

Şimdi bu şanlı tarihi her daim hatırlatarak evlatlarımızı büyütme vaktidir. Şimdi unutmadan ve unutturmadan bu vatan uğrunda yeni gaziler, yeni şehitler yetiştirme vaktidir.

Şimdi yeni Ömer Halisdemir’lere, Erol Olçok’lara, Abdullah Tayyip’lere, Ahmet – Mehmet Oruç gibi yiğitlere yeniden hayat verme zamanıdır.

Şimdi neslimizi 15 Temmuz’daki millet ruhu ile yeniden yoğurmak, bu ruhu tüm kalplere bir nakkaş gibi işleme vaktidir.

Bu vesileyle, başta MHP’ye gönül veren kardeşlerimiz olmak üzere, meselenin muhalefet değil, siyaset değil, memleketinin bekası meselesi olduğunu görerek, ülkesinin ve milletinin yanında yer alan herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Buna karşın, bir defa bile şöyle gönül diliyle şehitlerimizi anmayanları, gazilerimize şifa dilediklerinde bulunmayanları da şiddetle kınıyorum.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında vatan savunmasında iken şehit olan 249 vatan evladına bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar niyaz ediyor, gazilerimizi saygı ile selamlıyorum. Milletimizin bir daha böylesine bir felaket ile karşı karşıya kalmaması için yüce Rabbime niyazda bulunuyorum.

Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağı teslim alan aziz milletimi yürekten selamlıyor, böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum.” (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız