HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Şubat 2018 Perşembe Saat: 09:37

“FİLİSTİN DAVASININ YANINDAYIZ”

Kültür Turizm Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş: “Filistin davası etrafında oluşan bu sempatiyi siyasi anlamda sonuç alacak bir noktaya taşımamız lazım ve Filistin’i güçlü bir devlet haline dönüştürmemiz lazım. Biz b
“FİLİSTİN DAVASININ YANINDAYIZ”

Kültür Turizm Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş: “Filistin davası etrafında oluşan bu sempatiyi siyasi anlamda sonuç alacak bir noktaya taşımamız lazım ve Filistin’i güçlü bir devlet haline dönüştürmemiz lazım. Biz bütün imkânlarımız ile Filistin davasının yanındayız.” dedi.

Bakan Kurtulmuş, “Dünya beşten büyüktür diyorduk bu ispat edilmiş oldu. Ancak işimiz bitmedi esas bundan sonra başlıyor. Filistin davası etrafında oluşan bu sempatiyi siyasi anlamda sonuç alacak bir noktaya taşımamız lazım ve Filistin’i güçlü bir devlet haline dönüştürmemiz lazım.” diye konuştu.  

TBMM ile Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret eden Filistin heyeti için İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen buluşmaya katılan Bakan Kurtulmuş, güçlü bir devlet haline dönüşmesi için bütün imkânlarıyla Filistin davasının yanında oldukları mesajını verdi.


Filistinli esirlerin en kısa sürede kurtarılmasını arzu ettiklerini dile getiren Bakan Kurtulmuş, heyette yer alan Fedva Berguti aracılığıyla, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan ve Filistin davasının sembol isimlerinden biri olan eşi Mervan Berguti başta olmak üzere bütün esirleri özgür bir şekilde aralarında görmek istediklerini söyledi.   

    
Filistin davasının Türk halkının zihinlerinde ve gönüllerinde daima var olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bu davaya bağlılığımızı sadece siyasi bir fikir olarak değil imani bir vecibe olarak görüyoruz. Birleşmiş Milletler’deki son karardan sonra Filistin davasında yeni bir dönemin başladığına inanıyoruz.

İslam ülkelerinin bir araya geleceğini ve ABD’nin kararının tersine bir karara imza atacaklarını bundan 20 yıl evvel söyleseydiniz buna inanmazdık. İstanbul toplantısı bunun için tarihi öneme sahip bir toplantıdır ve İslam ülkeleri korkmadan böylesi tarihi bir karara imza atmıştır. Bundan daha önemli olan da ikinci adımdır.

İkinci adımda İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kararı Birleşmiş Milletler’de de onaylanmış ve böylece ABD’nin kararı yok hükmünde ilca edilmiştir. Dünya beşten büyüktür diyorduk bu ispat edilmiş oldu. Ancak işimiz bitmedi esas bundan sonra başlıyor.”

Anahtar Kelimeler : “FİLİSTİN, DAVASININ, YANINDAYIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız