HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Mart 2018 Perşembe Saat: 09:04

“SAĞLIK SEKTÖRÜMÜZ ADETA İFLAS ETMİŞTİR”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut yazılı bir açıklama yaparak hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.             Türkiye de her insanın hayatının kötüye gittiği bir dönem
“SAĞLIK SEKTÖRÜMÜZ ADETA İFLAS ETMİŞTİR”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut yazılı bir açıklama yaparak hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

            Türkiye' de her insanın hayatının kötüye gittiği bir dönemde sağlık çalışanlarının da sorunlarının kat be kat artığını ülkemizde sağlık sektörünün her yönüyle iflas ettiğini söyledi.

            Orduda başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarının ağır iş yükü ve yetersiz altyapı eksikliği sebebiyle ezildiğini, adeta tükenmişlik sendromu hastalığına yakalandığını ifade etti.

            Av. Tevfik Karabulut sağlık sektöründen hizmet alan halkımızın da yeterli ve kaliteli hizmet alamadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

            “Sağlık sektörümüz adeta iflas etmiştir. Dünün Ordumuz sağlık kurumlarında vatandaşımız başvuru yaptığı gün hizmet alırken bugün acil hizmetler hariç tüm birimlerde randevu verilerek bir ay veya 20 gün sonrasında hizmet veriliyor. Öbür taraftan parası olana tedavi olabilirsin mantığı ile özel sağlık kurumları teşvik edilirken devlet hastaneleri de katkı paylarıyla vatandaşımıza ücretli hale getirildi.

            Vatandaşımız hizmet alamama sıkıntısını yaşarken doktorlarımız ve sağlık çalışanları ağır iş yükü altında ezilmektedir. Doktorlarımız günde 150 veya 200 hastaya bakmak durumunda bırakılarak neredeyse mesleğinin yeminine ihanet etme noktasına getirilmiştir.

            Ordu’da sağlık çalışanları zorda. Binalar yetersiz. Yardımcı personel yetersiz. Yatak kapasiteleri eksik. Sağlık hizmeti ücretli.

            Cihazlar eski ve çağın tıp donanımları takip edilemiyor. Kaynaklar yetersiz. Devleti yönetenler ilgisiz."

            İYİ Parti İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut her kesimde olan memnuniyetsizliğin sağlık sektöründe şiddeti de beraberinde getirdiğini dikkat çekerek son beş yılda yapılan bir araştırmada 46 bin 361 sağlık çalışanın şiddete uğradığını, şiddete uğrayanlardan 27 bin 332' sinin hekim olduğunu belirtti.

            Bu durumun vahim bir sonuç olduğunu kaydeden Karabulut, şiddeti önlemede halkın şikâyetlerini azaltacak tedbirlerin alınmasının yanında yasal düzenlemenin de zorunlu hale geldiğini söyledi. Tevfik Karabulut Türkiye’de sağlık çalışanı açığı olduğuna da dikkat çekerek OECD ülkelerinde her 100 bin kişiye 343 hekim düşerken bu rakam ülkemizde 181 hekim olarak karşılık buluyor.

            İYİ Parti Ordu İl Başkanı Av. Tevfik Karabulut açıklamasının son bölümünde başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak tamamladı.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız