HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Ocak 2017 Pazar Saat: 10:57

43 MİLYAR BORÇ YAPILANDIRILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan
43 MİLYAR BORÇ YAPILANDIRILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, “Hem vergi borçları hem de SGK prim borçlarımız adına yapılandırma yaklaşık 1,5 milyon vatandaşımızın 43 milyarlık bir borcu yeniden yapılandırılmıştır. Önemli bir yapılandırma dinamiğini vatandaşlarımızdan gördük. Onlara teşekkür ediyoruz. ”dedi

AK Parti hükümetleri döneminde sosyal güvenlik, istihdam gibi konularda yapılan çalışmalara yönelik bilgileri paylaşan Mehmet Müezzinoğlu, 2002'de sosyal güvenlik içerisinde olan kitlenin yüzde 69,7 olduğunu, bugün ise sosyal güvenlik kapsamında insanların neredeyse tamamının olduğunu belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, 4,7 milyar liralık Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silindiğini anımsatarak, "Önümüzdeki süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisine yasa tasarımızı sunacak ve GSS prim tahsilatlarını da Bakanlık olarak biz tahsil edeceğiz. Orada da kapsam dışında kimsenin kalmaması ve GSS primlerindeki kargaşayı da kaldırarak, tek kalemde daha sağlıklı bir tahsilat dönemine de geçmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Part-time, çağrı üzerine, ev hizmetlerinde çalışanların ve onların yakınlarının sigortadan istifade etmesi gibi düzenlemelerin yapıldığını anımsatan Müezzinoğlu, 2009'da yüzde 3,1 olan SGK açığının GSMH'ye oranının 2016'da yüzde 0,93'e düşğünü aktardı.

Mehmet Müezzinoğlu, 2009'da 15,1 milyon olan aktif sigortalı sayısının 2016 Ekim ayı itibarıyla 20,5 milyona ulaştığını, gelirlerin giderleri karşılama oranının da 2009'da yüzde 73'lerden 2016'da yüzde 93'lere geldiğini belirterek, tüm bu verilerin sosyal güvenlik sisteminde daha iyi bir noktayı gösterdiğini vurguladı.

Muhtasar beyannameleri ile SGK bildirgesinin aynı beyannamede alınmasının önümüzdeki dönemde bürokrasiyi azaltma, işleri kolaylaştırma adına anlamlı olacağını belirten Müezzinoğlu, "Hem vergi borçları hem de SGK prim borçlarımız adına yapılandırma yaklaşık 1,5 milyon vatandaşımızın 43 milyarlık bir borcu yeniden yapılandırılmıştır. Önemli bir yapılandırma dinamiğini vatandaşlarımızdan gördük. Onlara teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, en önemli sorunların başında kayıt dışılığın geldiğine dikkati çekerek, AK Parti iktidarı döneminde yüzde 52'lik kayıt dışılık oranının yüzde 34,6'lara düşürüldüğünü belirtti.

Bu oranların yeterli olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Hala 3'te 1'lik bir kitlenin kayıt dışında olması, bu anlamdaki mücadelemizin bize yüklediği sorumluluk var. Çünkü her 1 puanlık bir kayıt dışılığın sisteme olan maliyeti 1,9 milyar. 34'lere inmiş olmak, 18 puanlık bir kayıt dışı düzelmesi bunu yaklaşık 2 milyar kabul etsek, 35-40 milyarlık önemli bir girdi ama 34'ü de 2 milyarlık bir kart olarak gördüğümüzde bu da karşımızda yaklaşık 65, 75, 70 milyarlık bir kayıp demektir." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Müezzinoğlu, 2017'nin kayıt dışılıkla mücadele ve kayıt içine almanın yeni projelerle teşvik edileceği bir yıl olacağını kaydetti. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : 43, MİLYAR, BORÇ, YAPILANDIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız