HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ocak 2017 Pazartesi Saat: 08:24

DOLAR REKOR TAZELEDİ

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,64ü aşarak tarihi rekorunu yeniledi. Euro da 3,82yi aştı. Piyasaların gözü bugün açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisinde olacak.
DOLAR REKOR TAZELEDİ

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,64'ü aşarak tarihi rekorunu yeniledi. Euro da 3,82'yi aştı. Piyasaların gözü bugün açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisinde olacak.

 

Doların küresel güçlenmesi sonrası gelen k‰r satışlarıyla gerileyen dolar/TL yeniden yükselerek rekor tazeledi. Sabah saatlerinde 3,56'nın altını gören dolar hızlı yükselerek yeniden 3,60'ın üzerine çıktı. Kur 3,6401 ile tüm zamanların en yükseğini gördü. Euro da 3,82'nin üzerine çıktı. 

 

Doların diğer altı önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen dolar endeksi 14 yılın zirvesi olan 103.82'yi görmesi sonrasında gerilemişti. Teknik açıdan dolar/TL için için 3,5380 seviyesinin destek konumuna geldiğini belirten analistler, 3,60'ın ise direnç olarak öne çıktığını kaydediyordu. Bu seviyenin geçilmesiyle kurda yükseliş hızlandı.

 

Piyasaların gözü bugün açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisinde olacak. Küresel piyasalarda dolar, yatırımcıların Trump'ın başkan seçilmesinden sonra başlayan iki aylık hızlı yükselişin ardından kar satışlarına geçmeleriyle beraber 14 yılın zirvesini gördüğü yükselişine son vererek gerilemeye devam etti.

 

Doların diğer altı önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen dolar endeksi .DXY 14 yılın zirvesi olan 103.82'den gerilemeye devam ederek 102.23 oldu.

 

 

ABD İŞSİZLİK VERİLERİ TAKİP EDİLİYOR

 

Piyasalar bugün açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verileri öncesi bugün işsizlik maaşı başvurularının yakından takip edileceğini belirttiler.

 

ABD'de Fed'in Aralık ayı toplantı tutanakları, neredeyse tüm Fed politika yapıcılarının, başkanlığa seçilen Donald Trump'ın mali teşviklerinden dolayı ekonominin daha hızlı büyüyebileceği konusunda görüş birliği gösteriyor. Tutanaklara göre politika yapıcıların birçoğu daha hızlı faiz artışı olabileceğini öngörüyor.

 

Bankacılar tutanakların dolardaki küresel değer kazancını trendini kuvvetlenmesini sağlayacak yeni bir bilgi içermemesi nedeniyle kar satışlarının görüldüğünü belirtirken, k‰r satışları dolar/TL'yi tarihi zirvelerden bir miktar da olsa uzaklaştıran en önemli etken oldu.

 

Anahtar Kelimeler : DOLAR, REKOR, TAZELEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız