HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Şubat 2023 Pazartesi Saat: 09:49

GAZİ VURUŞU

    CAN SİPER NE YAPSAK OLMUYOR KISMETTEN FAZLA Elimizde olmadan geldiğimiz ve elimizde olmadan da göçüp gideceğimiz bu hayatta; ömür geçiyor baharla yazla, ne yapsak olmuyor kısmetten fazla.    
GAZİ VURUŞU

 

 

CAN SİPER

NE YAPSAK OLMUYOR KISMETTEN FAZLA

Elimizde olmadan geldiğimiz ve elimizde olmadan da göçüp gideceğimiz bu hayatta; ömür geçiyor baharla yazla, ne yapsak olmuyor kısmetten fazla.

 

 

ANLAYAN ANLADI.!

“Bir önemli nokta ise depremlerden sonra, sanılanın aksine cesetler, salgın hastalık riskine neden olmazlar. Çoğu mikrop, insan bedeninin ölümü sonrasında, ölmüş insan vücudunda uzun süre canlı kalamazlar. İnsan cesetleri ancak kolera ve Kırım Kongo Kanamalı Ateş gibi hastalıklarda bulaştırıcılık için ciddi bir risk oluştururlar. Çevrenin hijyenini kaybetmesi ve bulaştırıcı hale gelmesi nedeniyle basilli ve amipli dizanteri de görülebilir. Depremden sonra göçük altında cesetlerle yan yana uzun süre kalmış ve kurtarılmış insanlara, cesetlerle uzun süreli temas etmesi gereken kurtarma görevlilerine, işçilere tuberküloz ve kanla bulaşan virüsler; B ve C tipi sarılık, HIV virusu, rotavirus ve salmonella ishalleri, tifo, paratifo, şigelloz ve kolera gibi barsak hastalıkları, A tipi sarılık bulaşabilir. Açık yaraları olan kişilere tetanus aşısı ve gerekiyorsa tetanus serumu uygulanır.”

(Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun)

 

 

FOTOĞRAFLI YORUM

ORDU İŞTE! Fakirlerin hayali de fakir oluyor.

 

 

GÜN AKIŞI

BİR  MESAJ

ÖZEN KURU TEMİZLEME

Ayhan Gündüz-Yusuf Palavar

Tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün dilerler.

YAĞMUR KİTAPEVİ

İşletmeciliğini  30 yıllık tecrübe  Bilal Değirmenci’nin yaptığı Yağmur kitapevi, müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Kitap, kırtasiye, oyuncak ve spor malzemelerinin satış adresi Yağmur kitapevi, Barbaros caddesi NO: 5 adresinde hizmet veriyor.

                Yağmur kitapevi’ne 212 28 77 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

Yağmur Kitapevine hayırlı ve bol  kazanç diliyoruz.

BİANCO  VİTA

Sahipliğini hoş sohbet  Ufuk Ünal’ın yaptığı gelinlik, abiye ve iç giyim adresi Bianco Vita, müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Müşterilerine her türlü imkanı da Sağlayan Bianco vita, Atatürk Bulvarı  (Migros karşısı) NO: 96-A adresinde hizmet veriyor.

                Sinop’tan Hopa’ya kadar da hizmet veren Bianco Vita’ya 233 02 96  ve 0532 283 73 14 nolu telefonlarla  da ulaşabilirsiniz.

Bianco Vita sahip ve çalışanlarına hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

GURUR ŞARKÜTERİ

   VE TEKEL BAYİİ

İşletmeciliğini  Sabri Aras’ın yaptığı Gurur Şarküteri ve tekel bayii müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor

             Müşterilerine her türlü imkanı da sağlayan, Gurur Şarküteri ve Tekel bayii, Şarkiye Mahallesi Fevzi Çakmak caddesi NO: 19 adresinde hizmet veriyor.

 Her gece 22.00’ye kadar da müşterilerine hizmet veren Gurur Şarküteri ve Tekel Bayiine  214 40 51 ve 0537 570 76 99 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

Gurur Şarküteri sahip ve çalışanlarına, hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.

HİLAL DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIK

 Foto Hilal Dijital Fotoğrafçılık, 35yıllık tecrübeyle müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Hilal Dijital Fotoğrafçılık ’ta vesikalık resim, düğün, nişan, çocuk sünnet, kep çekimleri de uygun fiyatlarla gerçekleştiriliyor.

                Sahipliğini Yalçın Aydın ve eşi Gülizar  Hekim Aydın’ın da çekim yaptığı Foto Hilal Dijital Fotoğrafçılık, Düz Mahalle, Karkaçar sokak NO: 8-A (Öğretmenevi karşısı) adresinde hizmet veriyor.

                223 38 73 ve 0532 409 55 96 nolu telefonlarla da ulaşabileceğiniz Foto Hilal Dijital Fotoğrafçılık sahip ve çalışanlarına hayırlı  ve bol kazançlar diliyoruz.

 

 

DOKUNDURMA

Hiç birimiz peygamber değiliz. Elbette hatalar da olacak. O halde bir insan adına; düne tövbe, bugüne secde ve yarına da dua yakışır.

 

 

O GÜN BUGÜN

İnsan ömrünün sonbaharını yaşarken daha iyi anlıyor. Ata sözü, baba sözü ve usta sözünü dinleyeceksin. Yalan riya ve zinadan da hep uzak kalacaksın.

 

 

HARBİDEN

Her münakaşanın temelinde birisinin cahilliği yatar.

BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ?

x-Türkiye’de birinci derece deprem riski taşıyan illerin;

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt’in olduğunu,  

*****************************

x-Türkiye’de ikinci derece deprem riski taşıyan illerin;

 Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum’un olduğunu,

*****************************

x-Türkiye’de üçüncü derece deprem riski taşıyan illerin;

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir’in olduğunu,

*****************************

x-Son bir yılda Ordu’nun Ünye ilçesinin   nüfusu yüzde 13,2 artış göstererek 130 bin 464’ten 132 bin 432’ye ulaştığını,  diğer yandan Altınordu merkezinin nüfusu yüzde 25,3’lük artışla 235 bin 096’ya, Fatsa ilçesinin nüfusu ise yüzde 20,1’lik artışla 126 bin 775’e ulaştığını, Ordu’nun genel nüfusunun da 763 bin 190 olduğunu,

******************************

x-Son bir yılda Ordu’nun Ünye ilçesinin   nüfusu yüzde 13,2 artış göstererek 130 bin 464’ten 132 bin 432’ye ulaştığını,  diğer yandan Altınordu merkezinin nüfusu yüzde 25,3’lük artışla 235 bin 096’ya, Fatsa ilçesinin nüfusu ise yüzde 20,1’lik artışla 126 bin 775’e ulaştığını, Ordu’nun genel nüfusunun da 763 bin 190 olduğunu,

******************************

x-Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19 salgınının hala uluslararası bir acil durum oluşturduğunu, virüsün ise tehlikeli bir bulaşıcı hastalık olmaya devam ettiğini bildirdiğini,

******************************                                                                                                                   

x-Amatör Futbolcu 2. Transfer ve Tescil Döneminin 24 Mart 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldığını,

******************************

x-Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça’nın, fındık satma kararı alan Toprak Mahsulleri Ofisi’ne “Serbest piyasada bile fındık 63-64 TL’den işlem görürken, hangi akıl tutulmasıyla siz 61 liradan fındığı satışa sunuyorsunuz?” sözleriyle tepki gösterdiğini,

******************************

x-İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen vatandaşlar, kimlik kartı başvurusu yapmadan, geçici kimlik belgelerini e-devlet üzerinden alabileceklerini,

 

 

               

 

 

 

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız