HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Haziran 2021 Salı Saat: 08:02

ALTINFINDIK İLKOKULU’NDA E-TWİNNİNG BAŞARISI

Ordu Altınfındık İlkokulu öğretmenleri hazırladıkları eTwinning projeleri ile öğrencilerin dijital ortamda daha verimli öğrenmelerini sağlıyor. Öğrencileri Türkiye’nin dört bir yanındaki akranları ile buluşturan bu projeler yapıla
ALTINFINDIK İLKOKULU’NDA E-TWİNNİNG BAŞARISI

Ordu Altınfındık İlkokulu öğretmenleri hazırladıkları eTwinning projeleri ile öğrencilerin dijital ortamda daha verimli öğrenmelerini sağlıyor. Öğrencileri Türkiye’nin dört bir yanındaki akranları ile buluşturan bu projeler yapılan başvuru ile "Ulusal Kalite Etiketi" almak için gün sayıyor.    

Bilişim teknolojilerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, öğrencilerin ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dilleri kullanma becerilerinin artırılması amacıyla eTwinning projeleri büyük önem taşıyor. Okullardaki öğretim programına uygun yürütülen projeler yaş gruplarına bağlı olarak, öğrencilerde yaratıcılık, sorumluluk, araştırma, geliştirme ve analiz yapabilme yeteneklerinin gelişmesini sağlıyor. 

YENİLİKÇİ ÇALIŞMALARDA ÖNCÜ 

Ordu’da ise Altınfındık İlkokulu yenilikçi çalışmaların öncesi bir okul olarak adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu kapsamda eTwinning projeleri geliştiren Altınfındık İlkokulu öğretmenleri pandemi döneminde evlerinde kalmak zorunda olan öğrencilerin dijital ortamda daha verimli eğitim almalarına imkan sunuyor.

"Masalımın Şarkısı" adlı çalışma ile Öğretmen Hatice Duygu Uralkan, "Minik Eller Doğayla Büyüyor" adlı çalışma ile Okul öncesi öğretmeni Esra Ergin, "Gelin Tanış Olalım Kendi Materyalimizi Tasarlayalım" adlı çalışma ile İngilizce öğretmeni Bahar Kanber Sarıboğa ve "Doğada Varım" adlı çalışma ile İngilizce öğretmeni Melek Yılmaz eTwinning projeleriyle öğrencilerine yenilikçi eğitimin kapılarını aralıyor.  

ÖĞRENCİLER, DİJİTAL ORTAMDA AKRANLARI İLE BULUŞUYOR 

Altınfındık İlkokulu öğretmenlerinin hazırladıkları bu projeler ile Türkiye'nin dört bir yanından akran öğrencilerin tanışması, ortak zaman geçirme ve etkinlikler yaparak öğrenme ortamlarını zenginleştirmesi amaçlanıyor. Öte yandan projeler çocuklara dijital ürünleri etkin ve verimli kullanma, becerilerini ise geliştirme fırsatı sunuyor. Çocuklar sınıfta yapabilecekleri birlikte kitap okuma, dil becerisini geliştirme, materyal oluşturma, yeni masallarla tanışma, tabiatı yakından tanıma, eğlenerek öğrenme, doğa sevgisi gibi birçok etkinlikler yaparak Türkiye'nin dört bir yanındaki proje ortağı akranlarıyla dijital platformlardan paylaşımda bulunuyor.

MÜDÜR AKARSU: "ULUSAL KALİTE ETİKETİ" BAŞVURUSU YAPILDI 

Hayata geçirilen başarılı çalışmaları değerlendiren Altınfındık İlkokulu Müdürü Yusuf Akarsu, projelerde emeği bulunan öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti. Bir birinden başarılı dört projenin ortaya çıktığını ifade eden Akarsu, porjeler için ile "Ulusal Kalite Etiketi" başvurusu yapıldığını da sözlerine ekledi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız