HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ağustos 2022 Çarşamba Saat: 17:05

MEB’DEN ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KAYNAKLAR

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Yardımcı Kaynaklar, öğrencilerin sıralarında ders kitaplarıyla birlikte olacak. Millî Eğitim Bakanlığı, ücretsiz ders kitaplarının yanında yeni bir adım daha atarak yardımcı kaynakların da öğrenc
MEB’DEN ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KAYNAKLAR

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Yardımcı Kaynaklar, öğrencilerin sıralarında ders kitaplarıyla birlikte olacak. Millî Eğitim Bakanlığı, ücretsiz ders kitaplarının yanında yeni bir adım daha atarak yardımcı kaynakların da öğrencilere ücretsiz dağıtımını gerçekleştirdi.   

 

Ders kitaplarının ücretsiz dağıtımı sonrası, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında önemli bir adım atan Bakanlık; ilk kez hazırlanan yardımcı kaynakları, her ay öğrencilerin kullanımına sundu.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında eğitim öğretim sürecini desteklemek, akademik becerileri artırmak, konuların daha iyi öğrenilmesini sağlamak, eğitimde fırsat eşitliği sunmak ve uzaktan eğitim sürecinde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için yeni bir adım daha atılarak yardımcı kaynaklar, ders kitaplarıyla öğrencilere ücretsiz dağıtılmış olacak.

 

Şimdiye kadar 36 milyonun üzerinde basılı kaynağı öğrencilere ulaştıran Bakanlık, gelecek eğitim öğretim yılı için bu hususla ilgili tüm hazırlıklarını tamamladı. İllere gönderilen 100 milyon yardımcı kaynak kitabın 779.466 adeti Ordu’ya gönderildi ve bu kitaplar ders yılı başlar başlamaz öğrencilere dağıtılacak.

İlçe okullarına 91 çeşit kitaptan oluşan bu kaynakların dağıtımı büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bakanlık, bu önemli adımıyla öğrencilerin ve ailelerin yüzlerini güldürecek.

 

Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, Bakanlık tarafından ilimize gönderilen kitapların bulunduğu alanları ziyaret ederek yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Müdür Vargeloğlu, "Bakanlığımız tarafından dağıtılan ücretsiz ders kitapları ile yardımcı kaynak kitaplarımızı ilçelerimize göndermeye başladık. 19 ilçemize gönderilen yardımcı kaynaklar ve ders kitapları okullarımızın açıldığı gün öğrencilerimizin sırasında hazır olacak.

Öğrencilerimiz adına önemli bir fırsat olan bu yardımcı kaynakların dağıtımıyla eğitim öğretim sürecinin daha verimli geçmesi sağlanacak ve yapılacak olan sınavlarda öğrencilerimize önemli destek sağlayacak. Öğrencilerimizin kaynaklardan etkin ve verimli bir şekilde yararlanmasını temenni ederek emeği geçen herkese Eğitim Kenti Ordu'muz adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Kaynaklara, eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak ve sınava hazırlık sürecindeki öğrencilerin desteklenmesi amacıyla "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" adresinden dijital olarak da ulaşılabilecektir.

Anahtar Kelimeler : MEB’DEN, ÖĞRENCİLERE, YARDIMCI, KAYNAKLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız