HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Mart 2017 Cuma Saat: 08:54

UÇAK YOLCULUĞUNDA KULAK SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN!

Günümüzde uçak yolculuklarının yaygınlaşması ile birlikte birçok kişi ani yükseklik değişikliği nedeniyle oluşan basınca maruz kalmakta ve kulak rahatsızlığı yaşamaktadır. Bu rahatsızlıklar bazı kişilerde kısa sürede, hatta u
UÇAK YOLCULUĞUNDA KULAK SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN!

Günümüzde uçak yolculuklarının yaygınlaşması ile birlikte birçok kişi ani yükseklik değişikliği nedeniyle oluşan basınca maruz kalmakta ve kulak rahatsızlığı yaşamaktadır. Bu rahatsızlıklar bazı kişilerde kısa sürede, hatta uçaktan inmeden geçse de bazı kişilerde ise işitme kaybına kadar varan rahatsızlıklara sebep olabilir.

Medical Park Ordu Hastanesi  Kulak Burun Boğaz Hastalıkları  Bölümü’nden Op.Dr.Ahmet Yılmaz uçak seyahatleri sırasında uygulanacak birkaç küçük yöntemle kulak sağlığının korunabileceğini belirterek bilgiler verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Uçak yolculuklarında, özellikle uçak havalanırken veya inerken,  kabin basınç değişikliklerine bağlı olarak kulaklarımızda tıkanıklık hissi olur. Bu his bazen kısa sürede hatta uçaktan inmeden önce geçse de bazen de daha uzun sürebilir.” dedi.

ALACAĞINIZ KÜÇÜK ÖNLEMLERLE KULAK SAĞLIĞINIZI KORUYABİLİRSİNİZ!

 “Uçuş esnasında yükselirken veya alçalırken, sakız çiğnenebilir, su içerek yutkunma hareketleri yapılabilir, ağız açılıp kapatılabilir” diyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Yutkunma, ağzı açıp kapama veya sakız çiğneme östaki borusunu açacak olan kasları harekete geçirerek, basıncın dengelenmesini sağlar. Böylece kulak zarına olan basınç etkisi nispeten ortadan kalkar. Uçaktan indikten sonra da bahsettiğimiz basınç dengeleyici hareketler uygulanmaya devam edilebilir. Üst solunum yolu enfeksiyonu, alerjik nezle, sinüzit, burun tıkanıklığı ile seyreden diğer hastalıklarda   mümkün  olduğunca  uçak  yolculuğundan  kaçınılmalıdır.  Eğer mümkün olmuyorsa bu gibi  durumlarda   bir   hekime   danışarak   uçuş  öncesi  bazı  ilaçlar   alınarak  bu    durumlara    engel   olunabilir. Uçak yolculuğu bittikten sonra hissedilen ağrı ya da tıkanıklık genellikle birkaç saat içinde sonlanmaktadır. 12 saat ve üzeri geçmeyen ağrıları ciddiye almak gerekmektedir. Ayrıca dış kulak yolu basıncının hızlı artış veya azalışı  sonucu  nadiren  de   olsa   iç  kulak   hasarı görülebilir. Bu  durumda   oluşacak  şikayetler  daha  farklı  olup,  şiddetli  bir   kulak   uğultusu   ve  işitme   kaybı  ile  kendini   belli   edebilir. Bu gibi durumlarda bir uzmana görünmek, ilerde doğacak daha büyük sıkıntıların önüne geçmek açısından önemlidir. ”şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırdı. 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız