81 İLDE DÜZENSİZ GÖÇMEN OPERASYONU

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, ülke genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlenen denetim ve operasyonlarda; 432 bin 630 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. 27’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam

İçişleri Bakan Ali Yerlikaya, ülke genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlenen denetim ve operasyonlarda; 432 bin 630 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. 27’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 49 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 509 düzensiz göçmen yakalandığını açıkladı.

         Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İki yıl önce mobil göç araçlarıyla kimlik kontrollerine başladık. O dönemde kimlik sorduğumuz her 4 kişiden yaklaşık 3’ü düzensiz göçmendi. Bu oran %74,5’ti. Geçtiğimiz ay ise bu oran %1,8’e kadar düştü. Artık kimlik kontrolü yaptığımız her 100 kişiden sadece 2’si düzensiz göçmen çıkıyor. Ülkemiz düzensiz göçe hedef olmaktan ve transit göç rotası olmaktan çıkmıştır. Böylece; düzensiz göç rotası değişmiştir” açıklamasında bulundu. 

         Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla yapılan mücadele çalışmaları kapsamında metruk yerler, umuma açık eğlence mekânları, tır garajları, terminaller, limanlar, toplu taşıma durak ve istasyonlarında; 432 bin 630 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı denetimlerde;

28 bin 321 personel, 9 bin 19 ekip ile 5 bin 817 noktada; 4 bin 280 metruk bina, 

7 bin 862 umuma açık yer, 441 terminal ve 5 bin 734 diğer yerler olmak üzere toplam 18 bin 317 yer kontrol edildi.

         Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı. 

         “Valilerimizi, kaymakamlarımızı ve denetimleri gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi, Jandarmamızı, Sahil Güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımız personelini tebrik ediyorum diyen Bakan Yerlikaya, ”Türkiye; göç yönetiminde, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunmaktadır. Göç konusunu; düzenli-düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm boyutlarıyla ele alıyoruz” dedi.


ŞENTÜRK: MİLLETİN, TERÖRSÜZ TÜRKİYE DİYE BİR HASSASİYETİ VAR!

Çevre Haftası Kutlama Programı Yapıldı

HASTANE YOLUNA SICAK ASFALT

BU HİZMET TAMAMEN ÜCRETSİZ!

ÜRETİCİNİN ZARARINI KARŞILAYIN!

RUHSATSIZ İŞ YERİ SAYISI AZALIYOR

DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI

OGİD'DEN, OTSO'YA ZİYARET

ÖZEL ÇOCUKLARA ENGELSİZ PARK

KURBAN FİYATLARI EL YAKIYOR
Anasayfa