HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Samsun Havalimanı Transfer

Servet YERLİ

Servet YERLİ

BİR ZAMANLAR ORDUDA ”ALTIN FINDIK FESTIVALI” YAPILIRDI HALKIMIZIN İSTEĞİDE GÖZÖNÜNDE BULUNDURARAK BİR KARAR VERİLMELİ

5 Kasım 2024 Salı Saat: 09:35

Altınordu Şehrimizde bu güne kadar Kültür ve Sanat üzerinde yapılan ve iz bırakan yerel, ulusal ve uluslar arası boyutta çok güzel ve başarılı organizasyonlar yapılmıştır. Hemen hatırlayabildiğim kadarıyla: Uluslararası Altın Fındık Festivali, Uluslararası Tiyatro Festivali, Ulusal ve Uluslararası Vosvos Festivali, Uluslararası Gitar Festivali, Uluslararası Heykel, Ulusal Sigaranın Zararları Konulu Karikatür Yarışması(*),

Ulusal Ordu İnsanı ve Doğası Fotoğraf Yarışması (**),

Ulusal Karadeniz İnsanı ve Doğası Yağlı Boya Resim Yarışması (*** )

İI Genelinde Lise ve Dengi Okullar Arası Tiyatro Yarışması, gibi zengin bir kültür ve sanat çeşitliliğini içeren faaliyetler yapılırdı.

Bunlar; Valilik ( İI Külltür, İI Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz), ( il Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Devlet Güzel Sanatlar Galerisi MüdürIüğümüz), ValiIik- Belediye Başkanlığı işbirliğinde, Belediye Başkanlığınca ve kişisel gayretlerle gerçekleştirildi.

Kökü 1900 ler kadar inen Tiyatro faaliyetleri ve 1962 - 64 lerden bu güne kesintisiz olarak kurulan ve kesintisiz devam eden Ordu Musiki Derneği ve günümüzde faaliyet gösteren bir çok derneğin faaliyetleri nedeniyle  Ordu Altınordu Şehrimiz bir Kültür ve Sanat Merkezi” durumuna ulaştı.  Ulaştı da, organize edilenlerin hiç birisi ORDU İLİMİZE KİMLİK KAZANDIRACAK VE ONU ÖN PLANA TAŞIYACAK BIR ŞEKILDE GELENEKSEL OLARAK YÜRÜTME BAŞARISI GÖSTERILEMEDI.

Halbuki yurdumuz da Festivallerin ilk başlatıldığı illerden biri Ordu ilimizdi. Ne yazık ki, yapılan bu faaliyetlerden kimi bir defa, kimi 3 - 4 yıl anca sürdürülebildi.

Bütün namüsait şartlar, elverişsiz ortamlar ve mekanlara rağmen en uzun soluklusu Ordu Altın Fındık Festivali” oldu. Halkımız da Fındık Festivallerini çok benimsedi. Ancak, 1962 lerde Uluslararası Alanda başlatılan içerisinde bir çok kültür sanat v.b. faaIiyetIeri barındıran Altın Fındık Festivallerine çeşitli nedenlerle hep ara verme durumunda kalındı, Bu nedenle 20.  21. si anca tekrarlanabildi. Bunun yanında bir türlü düzenleme tarihinde de karar kılınamadı. 1962 yılında 30 Ağustos -7 Eylül Tarihinde yapılmaya başlanan festival, Atatürk ün Ordu a gelişlerinin 40 yıl dönümü olan 19 Eylül 1964 te büyük bir organizasyonla gerçekleştirilmiş, daha sonra15 Temmuz tarihine çekilerek 7 gün 7 gece devam ettirilmiş, 1983 yılında tekrar 19 Eylül Tarihine alınmış, 1995 yılında ise 5- 9 Temmuz tarihinde yapılmış.

Görüyorsunuz ya hangi tarihte yapılmasına dahi hem fikir olunamamış. Bu gün arka arkaya yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivalinin 60., Adana Altın Koza Film Festivalinin de 31.si yapıldı. Şayet ara verilmemiş olunsaydı Ordu Altın Fındık Festivalinin 62.nı yaparak Türkiye birincisi olacaktık.

Ordu Altın Fındık Festivalleri bir ekol durumundaydı. Organizasyonda;

Basın ve Halkla İlişkiler Komitesi Karşılama Ağırlama Komitesi Milli Piyango Çekiliş Komitesi ( iki yıl düzenlendi)

Hediyelik Eşya Çekiliş Komitesi,

Halk Oyunları Komitesi,

Ulusal Boyutta Ses Yarışması Komitesi,

Spor Müsabakaları Komitesi,

Defile ve Güzellik Yarışması Komitesi,

Resim - Fotoğraf Sergi Komitesi EI Sanatları Sergi Komitesi Sanayi Sergisi Komitesi,

Zirai Ürünler Sergisi - Yarışmalar Komitesi,

Balo Komitesi, gibi çeşitli komiteler kurulur, her komitede on - onbeşchangeTarget("#author_article_content");


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları