12 Ağustos 2026 Çarşamba
SON DAKİKA

ÇANKIRI’DA BAL HASADI BULUŞMASI

Yayınlama: 12.08.2026 11:13 Güncellendi: 12.08.2026 11:53 3 okuma
ÇANKIRI’DA BAL HASADI BULUŞMASI

Ordu’dan Çankırı’ya gezginci arıcılık için giden Mustafa Günay’ın Çerkeş ilçesindeki arılığında bal hasadı gerçekleştirildi. Programa, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve sektör temsilcisi katıldı.

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde gerçekleştirilen bal hasadı programı, arıcılık sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. Ordu’da faaliyet gösteren ve gezginci arıcılık kapsamında Çankırı’da üretim yapan Mustafa Günay’ın arılığında gerçekleştirilen hasada yoğun katılım sağlandı.

Programa; Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürü Latif Candan, Arı Yetiştiricileri Birliği Merkez Başkanı Ali Demir, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, çevre illerin arı yetiştiricileri birlik başkanları ile çok sayıda arıcı katıldı.

ARICILIK SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ BULUŞMA

Bal hasadı programında, arıcılığın geliştirilmesi, üreticilerin desteklenmesi ve sektör paydaşları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Programın, arıcılık sektörüne ve üreticilere katkı sağlaması temennisinde bulunulurken, arının emeği, üreticinin alın teri ve doğanın bereketiyle yeni hasat dönemlerinin bol ve bereketli geçmesi dile getirildi.