9 Temmuz 2026 Perşembe
SON DAKİKA

"FINDIK FİYATI EN AZ 350 TL OLMALI"

Yayınlama: 09.07.2026 11:37 Güncellendi: 09.07.2026 12:31 4 okuma
"FINDIK FİYATI EN AZ 350 TL OLMALI"

Anayol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erhan Parlatır, Ordu’nun Altınordu ilçesinde vatandaşların ve fındık üreticilerinin nabzını tutmaya devam ediyor. 2026 yılı fındık hasadı öncesinde sahada incelemelerde bulunan Parlatır, üreticilerin beklentilerini ve yaşadığı mali krizleri dile getirerek, bu yıl fındık fiyatının en az 350 TL olması gerektiğini vurguladı.

Fındık üreticilerinin bu sene ciddi sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına parmak basan Parlatır, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Karadeniz insanımızın en büyük geçim kaynağı olan fındık, ne yazık ki bu yıl artan maliyetlerin altında ezilmektedir. Gübre, ilaç, işçilik ve yevmiye maliyetleri katlanarak artarken, üreticimizin emeğinin karşılığını alıp alamayacağı konusundaki endişesi her geçen gün büyüyor. Bahçesine canla başla bakan, gecesini gündüzüne katan Ordulu hemşerilerimiz hak ettiği değeri görmelidir. Enflasyon ve hayat pahalılığı göz önüne alındığında, bu yıl fındık taban fiyatı en az 350 TL olarak açıklanmalıdır. Bu rakamın altındaki her fiyat, üreticinin borç batağına sürüklenmesi ve emeğinin sömürülmesi demektir. Anayol Partisi olarak üreticimizin sesini her platformda savunmaya, onların hakkını aramaya sonuna kadar devam edeceğiz."