Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik ve MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Projeleri Ordu İl Başkanı İrem Gürsoy, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle birlikte mesaj yayımladılar.
Başkan Özçelik ve Başkan Yıldız’ın ortak yayınladıkları mesajda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi imkanlarla yetişmesi, korunması ve desteklenmesi konusunda MHP’nin kararlılığına dikkat çekildi.
“KARARLILIĞIMIZI BİR KEZ DAHA İFADE EDİYORUZ”
Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: 20 Kasım 1989 tarihinde Çocuk hakları sözleşmesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmesi ardından gerçekleşen Dünya Çocuklar Günü vesilesiyle, geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgi ve saygıyla anıyor; onların korunması ve desteklenmesi konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.
“DEVLET VE TOPLUM OLARAK EN TEMEL SORUMLULUĞUMUZ”
Çocukların sağlıklı bir çevrede büyümesi, nitelikli eğitim alması ve güven içinde gelişimlerini sürdürebilmeleri, devlet ve toplum olarak en temel sorumluluklarımız arasındadır. Güvenli bir vatanda güvenli bir ailede yaşam sürmek elbette ki tüm dünya çocuklarının hakkıdır. Ancak günümüzde birçok çocuk; yoksulluk, ihmal, şiddet, ayrımcılık, eğitimde eşitsizlik ve sosyal riskler gibi çeşitli mağduriyetlerle karşı karşıya kalmaktadır.
Bu durum, çocukların sadece bireysel geleceğini değil, milletimizin yarınlarını da etkilemektedir. Çocuklarımızı en güzel şekilde yarınlarımıza hazırlamak için en önemli faktörlerden biri ailedir.
“ÇALIŞMALARI DESTEKLEMEK HER BİR FERDİN VAZİFESİDİR”
Aile yılı vesilesiyle de ülkemizde çocuklarımızın geleceğe güvenle yürüdüğü, beden ve ruh sağlığı bakımından gelişimlerini en doğru şekilde tamamlayacağı bir çocukluk geçirebilmesi adına çalışmalar yapılmaktadır. Tüm bu çalışmalara dahil olmak ve desteklemek milletimizin her bir ferdinin vazifesidir.
Dünya genelinde ise, yaşanan savaşlar, terör, göç hareketleri, insani krizler, milyonlarca çocuğu yuvasından, eğitim hakkından ve temel güvenlikten mahrum bırakmaktadır.
Bu nedenle çocuk mağduriyetlerinin giderilmesi, sosyal adaletin güçlendirilmesi ve her çocuğun eşit imkânlarla geleceğe hazırlanması, tüm dünya devletlerinin öncelikli görevleri arasındadır.
“ÇOCUKLARIMIZ EN İYİ İMKANLARLA YETİŞMELİ”
Sosyal devlet anlayışın en önemli kolu çocuklarımızın iyi imkanlarla yetişmesi ve bu gelişim esnasında herhangi bir mağduriyet yaşamamasıdır. Bu bağlamda ülkemizde yapılan çalışmaları da takdirle karşılıyoruz. Bu hususlarda yapılması gereken eksik gedik ne var ise de tamamlanacağına gönülden inanıyoruz.
Milletimizin köklü kültürü ve manevi değerleri, çocukların korunmasını bir vicdan meselesi olarak görmektedir. Bu doğrultuda çocuklarımızın ruhsal, fiziksel ve sosyal gelişimini tehdit eden her türlü riskin önlenmesi; güçlü devlet yapımızın ve milli duruşumuzun ayrılmaz bir parçasıdır.
“BUGÜN ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR”
Dünya Çocuklar Günü, çocuklarımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve daha güvenli, daha adil bir gelecek inşa etme sorumluluğumuzu hatırlamak için önemli bir fırsattır.
Çocuklarımızın mutluluğu, refahı ve huzuru için yürütülen tüm çalışmaları titizlikle sürdürmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Bu vesileyle, tüm çocuklarımızın Dünya Çocuklar Günü’nü en içten dileklerimizle kutlar; sağlık, güven ve umutla dolu bir gelecek dileriz.