12 Temmuz 2026 Pazar
SON DAKİKA

"TMO ALIM FİYATINI AÇIKLAMALI"

Yayınlama: 12.07.2026 15:10 Güncellendi: 12.07.2026 16:16 5 okuma
"TMO ALIM FİYATINI AÇIKLAMALI"

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, TMO'nun üreticiyi koruyacak bir alım fiyatını hasat başlamadan açıklaması gerektiğini belirterek, "Fındıkta yanlış politika, sadece üreticiyi değil, bölge ekonomisini de olumsuz etkileyecek" dedi.

Milletvekili Torun, Ordu ekonomisindeki kötü gidişata dikkat çekerek, iktidarın ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi. Kentte yılın ilk beş ayında 580 esnafın iş yerini kapattığını belirten Torun, yaklaşan fındık hasadı öncesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) üreticiyi koruyacak adımları gecikmeden atması gerektiğini söyledi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, yaklaşan fındık hasadı öncesinde TMO'ya çağrıda bulunarak, "Piyasaya zamanında ve güçlü şekilde girilmeli, üreticiyi koruyacak alım fiyatı açıklanmalı. Aksi halde bugün 580 olan kepenk kapanmaları yarın daha da artacak" dedi.

Torun, ekonomik sıkıntıların her geçen gün daha da derinleştiğini ifade ederek, resmi söylemler ile vatandaşın yaşadığı gerçekler arasında büyük bir uçurum bulunduğunu savundu.

"EKONOMİ UÇUYOR DENİLİYOR, ESNAF KEPENK KAPATIYOR"

İktidarın ekonomi yönetimini eleştiren Torun, şu ifadeleri kullandı:

"Bir yanda 'Türkiye büyüyor, ekonomi uçuyor' söylemleri var. Diğer yanda ise Ordu'da sadece 5 ay içerisinde 580 esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bu tablo, ekonomide yaşanan gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor."

Ekonomik daralmanın özellikle küçük esnafı ve üreticiyi ağır şekilde etkilediğini dile getiren Torun, vatandaşın alım gücünün her geçen gün düştüğünü söyledi.

 

"FINDIKTA YANLIŞ BİR ADIM YENİ KAPANMALAR GETİRİR"

Fındık hasat sezonunun yaklaşmasına dikkat çeken CHP'li Torun, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin piyasaya zamanında müdahale etmesinin hayati önem taşıdığını belirtti.

TMO'nun güçlü bir alım politikası ortaya koymaması halinde hem üreticinin hem de bölge ekonomisinin büyük zarar göreceğini ifade eden Torun, şunları söyledi:

"Fındık hasadı kapıda. Eğer TMO piyasaya zamanında ve güçlü şekilde girmez, üreticiyi koruyacak bir alım fiyatı ve politikası açıklamazsa bu tablo daha da ağırlaşacak. Bugün 580 esnaf kepenk kapatıyorsa, yarın çok daha fazlasını konuşacağız."

"GERÇEKLERİ VATANDAŞIN YAŞADIKLARI ANLATIYOR"

Torun, ekonomik verilerin vatandaşın günlük yaşamındaki zorlukları gizleyemeyeceğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"Gerçekleri propaganda değil; emeğinin karşılığını alamayan üretici, siftahsız dükkânını kapatan esnaf ve her geçen gün ağırlaşan hayat şartları anlatıyor."

KORGAN'DAKİ MADEN ÇALIŞMALARINA DA TEPKİ GÖSTERDİ

Seyit Torun, açıklamasında yalnızca ekonomik sorunlara değil, Korgan ilçesinde gündeme gelen maden arama çalışmalarına da tepki gösterdi.

Korgan Turnalık Obası'nda yapılması planlanan sondaj çalışmalarının bölgenin doğal yapısını tehdit ettiğini belirten Torun, yaylaların ve doğal yaşam alanlarının korunması gerektiğini vurguladı.

"ELLERİNİZİ YAYLALARIMIZDAN ÇEKİN"

Maden çalışmalarına sert sözlerle karşı çıkan Torun, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: "Korgan Turnalık Obası'nda sondaj yapılmak isteniyor. Bu millete daha ne kadar eziyet edeceksiniz? Bu milletin yakasından artık düşün. Yaylalarımız rant kapınız, doğamız da şirketlerin arka bahçesi değil. Ellerinizi yaylalarımızdan çekin."

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun'un açıklamaları, hem Ordu ekonomisindeki sıkıntıları hem de Korgan'da planlanan maden faaliyetleriyle ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Özellikle fındık hasadı öncesinde üreticilerin beklentileri ile doğa koruma konusundaki hassasiyetin önümüzdeki günlerde de kamuoyunda geniş şekilde tartışılması bekleniyor.