HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

BİRAZ ADAP EKLEYİN YÜRÜME SANATINIZA!..

23 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 09:32

Ordu'da cadde, mahalle ve sokaklarda insanların yürüme adapları insanı çileden çıkartıyor. Öyle ki yürüdüğünüz mesafe boyunca birisinin veya birilerinin size toslamaması da nerdeyse hiç mümkün değil.

Meslektaşlarım peyder pey manşetlerine veya köşe yazılarına bu konuyu taşısalar da maalesef kendimize sosyal yaşam alanlarında çeki düzen verme kültüründen mahrum bırakmaya devam ediyoruz.

Ordu’da eskiden beri gelen bu görgü dışı kuralın bugünlerde daha da artması, özellikle şehir magandalarının çoğalması rahatsızlığı artık had safhaya taşıdı. Şehirde maalesef artık kaldırımlarda yürümek adap mı? sanat mı? belli değil. İnsanların üzerine üzerine yürümek ne kadar kabul edilebilir bir durum, artık gerisini de siz düşünün derim.

Kavgaların ve yer yerde cinayetlerin işlenmesine bile neden olan bu yaya toslamalarında neyse ki olumsuz ve istenmeyen olayların yaşanmaması biraz yüreklere su serpse de buda bundan sonra yaşanmayacağı anlamına da gelmiyor tabi ki.

Ben bu konuda özellikle halk arasında sürekli gezen ve motorize ekiplerinde bu tür şehir magandalarına karşı biraz daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bu tür toslamalar, omuz atmalar, atılan dirsekler beraberinde bir de taciz olayı doğurursa vahamette kaçınılmaz olur.

Buradan o magandalara ise bir çift lafım var. Beyler, o caddelerde, mahallelerde, sokaklarda, alış veriş mekanlarında, pazar yerlerinde, sahil bandında unutmayın ki, sizlerin anaları, bacıları, eşleri ve yakınları da dolaşıyor. Herkes sizin gibi davranırsa acaba ne olur? Anladınız mı? Biraz adap ekleyin yürüme sanatınıza...

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları