Türkiye Futbol Federasyonu, resmi internet sitesinde “Yeni Ordu Stadyumu” ismini “19 Eylül Stadyumu” olarak değiştirdi. Bakan Osman Aşkın Bak’ın onayıyla yapılan değişiklik sonrası 52 Orduspor FK ile Fatsa Belediyespor arasındaki maç yeni isimle oynanacak.
Türkiye Futbol Federasyonu , Ordu’nun simgesi haline gelen Yeni Ordu Stadyumu’nun ismini resmi internet sitesinde “19 Eylül Stadyumu” olarak güncelledi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın onayıyla gerçekleştirilen isim değişikliği, 30 Ekim 2025 itibarıyla TFF’nin “Stat Arama” bölümüne de yansıdı.
Yeni ismiyle ilk karşılaşma, 3. Lig temsilcileri 52 Orduspor Futbol Kulübü ile Fatsa Belediyespor arasında Pazar günü oynanacak. Böylece Ordu futbolu, uzun yıllar sonra yeniden tarihi “19 Eylül” ismini stadyum tabelasında görecek.
AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer, 6 Ekim tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, stadyumun adının “19 Eylül Stadyumu” olarak değiştirildiğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından gözler resmi onaya çevrilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 30 Ekim tarihli güncellemesiyle birlikte değişiklik resmen yürürlüğe girdi.