20 Ocak 2026 Salı
GÜNCEL

ALTINORDU KAYMAKAMI ERTAŞ OLDU

Kaymakamlar Kararnamesi, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameyle birlikte Orduda üç ilçenin kaymakamı değişirken, Ordu Valiliğine yeni bir vali yardımcısı da atandı. Fethiye ilçesi Kaymakamı İsmail Hakkı Erta
Yayınlama: 28.05.2025 14:10 Güncellendi: 20.01.2026 17:31 195 okuma
ALTINORDU KAYMAKAMI ERTAŞ OLDU

Kaymakamlar Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameyle birlikte Ordu'da üç ilçenin kaymakamı değişirken, Ordu Valiliği'ne yeni bir vali yardımcısı da atandı.

Fethiye ilçesi Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ordu'nun merkez ilçesi Altınordu’ya kaymakam olarak atandı. Mevcut Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ise İzmir'e vali yardımcısı oldu.

Bu arada Kumru Kaymakamı İbrahim İşleyen, Elazığ'ın Maden ilçesine kaymakam olarak atanırken, Aybastı Kaymakamı Murat Karnap ise Rize'nin Hemşin ilçe kaymakamı oldu.

Öte yandan Kaymakamlar Kararnamesi ile birlikte Murat Soylu’da Ordu Vali Yardımcılığı görevine atandı.

Diğer taraftan 1971 yılında Kastamonu’da doğan Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, ilk, orta ve lise öğrenimini Kastamonu’da tamamladıktan sonra 1989 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 1993 yılında bitirdi.

1996 yılının Aralık ayında İçişleri Bakanlığı’nda Kastamonu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Sırası ile Kastamonu’da il stajını, Ankara’da merkez stajını, İnebolu’da Kaymakam Refikliği stajını, Nevşehir’de teftiş stajını ve Folkestone (İngiltere) yurtdışı stajını bitirdi. İngiltere’den döndükten sonra Eskişehir’in Beylikova ilçesinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Vekalet görevini takiben Milli Güvenlik Akademisini 46. dönem müdavimi olarak tamamladı. Bu arada Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde lisansüstü eğitimini bitirdi.

Sırasıyla, İmranlı (Sivas),Tut (Adıyaman), Genç (Bingöl), İvrindi(Balıkesir) ve Yumurtalık(Adana) ilçelerinde kaymakamlık, akabinde Adana ilinde Vali yardımcılığı, sonrasında Ataşehir (İstanbul) ilçesinde kaymakamlık görevinde bulunmuştur. 2023/388 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Fethiye Kaymakamlığı görevinde bulunup Altınordu Kaymakamlığı’na atanan Ertaş,  İngilizce bilen İsmail Hakkı Ertaş, evli olup iki çocuk babasıdır.