13 Nisan 2026 Pazartesi
SON DAKİKA

ALTINORDU’NUN ÇOCUKLARI ATA’SININ HUZURUNDA

Yayınlama: 13.04.2026 14:09 Güncellendi: 13.04.2026 15:17 7 okuma
ALTINORDU’NUN ÇOCUKLARI ATA’SININ HUZURUNDA

Altınordu Belediyesi, “Altınordu’nun Çocukları Cumhuriyet Yolunda, Ata’sının Huzurunda” kültür turu kapsamında Saraycık Ortaokulu öğrencilerini Başkent Ankara ile buluşturdu. Anıtkabir’den Meclis’e uzanan anlamlı yolculukta öğrenciler hem tarihi yerinde öğrendi hem unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı ve büyük takdir toplayan “Altınordu’nun Çocukları Cumhuriyet Yolunda, Ata’sının Huzurunda” temalı kültür turu geleneğini Altınordu’da da yaşatmaya devam ediyor. Öğrencilerin tarih bilinci kazanması, milli ve manevi değerlerle daha güçlü bağ kurması amacıyla sürdürülen proje kapsamında, Saraycık Ortaokulu öğrencileri Başkent Ankara ile buluşturuldu. Altınordu Belediyesi’nin organizasyonuyla Cumhuriyet Gençlik Merkezi’nden cuma günü karayoluyla yola çıkan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi olan Ankara’da unutulmaz bir kültür yolculuğu yaşadı. Programın en anlamlı durağı olan Anıtkabir’i ziyaret eden öğrenciler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkarak hem duygu dolu anlar yaşadı hem de Cumhuriyet’in kurucusuna olan minnetlerini ifade etti.

Öte yandan Anıkabir ziyaretinde öğrencilere Ordulu emekli Gazi Albay Yusuf Ziya Çol da eşlik etti.

BİRÇOK ÖĞRENCİ İLK KEZ BAŞKENTİ GÖRDÜ

Anıtkabir ziyaretinin ardından öğrenciler, Cumhuriyet tarihinin önemli durakları arasında yer alan 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi binalarını gezerek, Kurtuluş Savaşı yıllarının ruhunu yerinde hissetme fırsatı buldu. Program kapsamında ayrıca Anadolu’nun binlerce yıllık tarihine ışık tutan Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile başkentin kültürel dokusunu yansıtan tarihi Hamamönü Evleri de ziyaret edildi. Hayatlarında ilk kez Ankara’yı görme imkânı bulan birçok öğrenci, başkentin tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıyarak hem öğretici hem de keyifli bir gün geçirdi. Gezi boyunca büyük bir heyecan yaşayan öğrenciler, kendilerine bu imkânı sunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

BAŞKAN TEPE: ÜLKEMİZİN KÖKLÜ TARİHİNİ YERİNDE GÖRME VE ÖĞRENME FIRSATI BULUYORLAR

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, çocukların tarih bilinciyle yetişmesine büyük önem verdiklerini belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan kardeşlerimizin, Cumhuriyetimizin hangi şartlarda kurulduğunu yerinde görmelerini, milli ve manevi değerlerimizle güçlü bir bağ kurmalarını önemsiyoruz. Bu anlayışla ilk olarak Gülyalı Belediye Başkanlığımız döneminde hayata geçirdiğimiz ‘Cumhuriyet Yolunda, Ata’sının Huzurunda’ projemizi Altınordu’muzda da uygulamaya devam ediyoruz. Küçük kardeşlerimizin Anıtkabir’de Ata’mızın huzuruna çıkmaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk yıllarına tanıklık etmeleri ve ülkemizin köklü tarihini yerinde öğrenmeleri bizler için son derece kıymetlidir. Özellikle kırsal mahallelerimizdeki okullarımızda eğitim gören kardeşlerimizin bu imkânlardan daha fazla faydalanmasını istiyoruz. Bu nedenle kültür turlarımızı önümüzdeki süreçte kırsal mahallelerimizdeki okullarımız başta olmak üzere artırarak sürdüreceğiz. Her çocuğun bu deneyimi yaşaması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.