16 Mayıs 2026 Cumartesi

Anahtar Parti’den Giresun’da Maden Protestosuna Tam Destek!

Yayınlama: 06.05.2026 16:34 Güncellendi: 15.05.2026 18:03 130 okuma
Anahtar Parti’den Giresun’da Maden Protestosuna Tam Destek!

Anahtar Parti (A Parti), Giresun’un Doğankent ilçesinde başlatılan ve doğayı tehdit eden "vahşi madencilik" faaliyetlerine karşı tek yürek oldu. Anahtar Parti MYK Üyesi ve Kurucular Kurulu Üyesi Ekrem Şentürk, parti heyetiyle birlikte bölge halkının haklı direnişine destek ziyaretinde bulundu.

"İnsan Sağlığı Altından Daha Kıymetlidir"
Çevre Şehircilik, Su ve Afet İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emine Küçükali, Giresun İl Başkanı ve İlçe Başkanlarının da katıldığı heyet, Doğankent köylerinde maden çalışmalarına karşı eylem yapan vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Ekrem Şentürk, yaşam alanlarının sermayeye kurban edilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Doğankentli hemşehrilerimizin haklı feryadını yerinde dinledik. Köylerimizde başlatılan bu vahşi madencilik çalışmaları sadece doğayı değil, geleceğimizi de tehdit ediyor. Bizim ilkemiz nettir: İnsan sağlığı ve varlığı; paradan da, altından da daha kıymetlidir."

Yaşam Alanları İçin Ortak Mücadele
Bölge halkının itirazlarını yerinde inceleyen Anahtar Parti heyeti, çevre katliamına yol açacak projelere karşı hukuki ve siyasi zeminde mücadelenin takipçisi olacaklarını belirtti. Şentürk, halkın yaşam alanlarını koruma konusundaki kararlılığının, partinin temel önceliklerinden biri olduğunun altını çizdi.