9 Ocak 2026 Cuma
SON DAKİKA

BESİLİK ERKEK SIĞIR (KARKAS) DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Yayınlama: 08.01.2026 12:46 Güncellendi: 09.01.2026 09:49 45 okuma
BESİLİK ERKEK SIĞIR (KARKAS) DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla uygulanan Besilik Erkek Sığır (Karkas) Desteği başvuruları başladı. Destek programı kapsamında üreticiler, 5 Ocak 2026 – 6 Şubat 2026 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek.

Destekten yararlanmak isteyen üreticilerin sahip oldukları hayvan sayısına göre başvuru mercileri belirlendi. Buna göre; 6 baş ve üzeri hayvana sahip üreticiler, bulundukları yerde Kırmızı Et Üretici Birliği bulunması halinde birliğe, birliğin bulunmaması durumunda ise İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek.

6 başın altında hayvana sahip üreticiler ise başvurularını İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ya da Kırmızı Et Üretici Birliklerine yapabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen destekleme programı ile kırmızı et üretiminin artırılması, üreticilerin gelirlerinin desteklenmesi ve hayvancılık sektörünün sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Yetkililer, üreticilerin mağduriyet yaşamamaları için başvurularını belirtilen tarihler arasında tamamlamaları gerektiğini hatırlattı.