4 Mart 2026 Çarşamba
GÜNCEL

GIDA KONTROLLERİNE DEVAM

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine denetimlerini 7/24 sürdürüyor. İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması Tarım ve Orman Bakanlığını
Yayınlama: 24.08.2025 13:45 Güncellendi: 04.03.2026 14:05 166 okuma
GIDA KONTROLLERİNE DEVAM

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine denetimlerini 7/24 sürdürüyor.

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşması Tarım ve Orman Bakanlığının önem verdiği konuların başında gelmektedir. Bu kapsamda İlimizde de gıda resmi kontrollerine, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde hassasiyetle aralıksız şekilde devam edilmektedir” denildi.

Resmi kontrollerde gıda hijyeni, personel hijyeni ile işletmenin hijyen koşulları hassasiyetle kontrol ediliyor.

 Ayrıca ürünlerin etiket, izlenebilirlik kayıtları ve muhafaza koşulları kontrolleri ile gıda satış ve toplu tüketim işletmelerinde zorunlu hale gelen karekod uygulamasına uyulup uyulmadığı gıda kontrol görevlilerimizce incelenirken, resmi kontrollerde alınan numunelerin mevzuata uygunluğu da çeşitli analizlerle bakılıyor.

Bu arada tüketicilerin, gıda güvenilirliğiyle ilgili ihbar ve şikâyetleri için 174 Alo Gıda Hattını aramalarını veya 501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattı üzerinden paylaşmalarını istendi.