20 Ocak 2026 Salı

GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ DEVLET DEMEKTİR!

Yayınlama: 05.12.2025 12:01 Güncellendi: 15.01.2026 23:28 72 okuma
GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ DEVLET DEMEKTİR!

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik ve MHP Ordu Kadın Aile Çocuk Engelli Politikaları (KAÇEP) İl Başkanı İrem Gürsoy Yıldız, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümü olan 5 Aralık dolayısıyla ortak bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, bu hakkın Türk milletinin siyasi olgunluğunu ortaya koyan tarihi bir dönüm noktası olduğu vurgulandı.

TARİHİ KAZANIM VE ATATÜRK VİZYONU

Açıklamada, 5 Aralık 1934 tarihinin, Türk kadınının devlet yönetimine katılma iradesini güvence altına aldığına dikkat çekilerek, bu adımın Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen en kıymetli reformlardan biri olduğu belirtildi.

MHP'nin, Atatürk'ün kadınlara verdiği değeri ve kadını güçlendirme vizyonunu her zaman saygıyla andığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu kazanım, Türk kadınının hem tarihsel hem de toplumsal rolünün doğal bir yansımasıdır. Türk kadını; cephede mermi taşımış, tarlada emeğiyle devleti ayakta tutmuş, ailesinin ve milletinin namusunu korumuş; bu fedakârlığın karşılığı olan siyasi hakları en çok hak eden kesim olmuştur."

MİLLİ İRADENİN VAZGEÇİLMEZİ

MHP Ordu İl Başkanları, kadınların siyasi haklarının, milli iradenin sağlamlaşması ve devlet yönetiminde geniş bir toplumsal temsiliyetin sağlanması açısından vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

MHP Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik, 5 Aralık'ın sadece bir tarih değil; Türk kadınının devlet hayatında daha etkin olmasının milli bir görev olduğunu hatırlatan anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "Çünkü güçlü kadın, güçlü aile; güçlü aile ise güçlü devlet demektir," dedi.

BU MİRASI YAŞATMAK ORTAK SORUMLULUĞUMUZDUR

MHP Ordu KAÇEP İl Başkanı İrem Gürsoy Yıldız ise, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Atatürk'ün açtığı çağdaşlık yolunda Türk kadınının her alanda en üst düzeyde temsil edilmesini bir devlet meselesi olarak gördüklerini ifade etti:

Başkan Yıldız; "MHP, kadınlarımızın milli duruşunu, ahlaki değerlerini ve ülkemizin geleceğine olan katkılarını her daim kıymetli saymaktadır. 5 Aralık, Türk kadınının hak ettiği değerin devlet iradesiyle tescillendiği onurlu bir gündür. Bu mirası yaşatmak, geliştirmek ve daha ileri taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur" diye konuştu.