Ordu Anadolu Lisesi, öğrencilerin vizyonlarını geliştirmek ve kültürel mirasımızı yerinde tanıtmak amacıyla İstanbul’a çıkarma yaptı. Tarihi Yarımada’dan Boğaz’ın sularına uzanan bu gezi, öğrencilere hem akademik bir derinlik hem de unutulmaz anılar kazandırdı.
Tarih Kitapları Gerçeğe Dönüştü
"Huzurun ve Başarının Adresi" sloganıyla eğitim yolculuğuna devam eden Ordu Anadolu Lisesi’nin İstanbul gezisi, şehrin kalbi olan Tarihi Yarımada’da başladı. Öğrenciler; Sultanahmet Camii, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve gizemli atmosferiyle büyüleyen Yerebatan Sarnıcı’nı rehberler eşliğinde gezdi. Ders kitaplarında okudukları asırlık yapıları yakından görme fırsatı bulan gençler, medeniyetimizin mirasına tanıklık ettiler.
Boğaz Turu ile Görsel Şölen
Kültürel tur programı, İstanbul’un eşsiz manzarasının tadının çıkarıldığı keyifli bir yat gezisi ile taçlandırdı. Boğaz hattı boyunca tarihi yalıları ve kaleleri denizden izleme şansı bulan öğrenciler, yoğun geçen eğitim döneminin stresini arkadaşlarıyla sosyalleşerek attılar.
Okul Müdürü Bilal Şahin’den Teşekkür Mesajı
Gezi sonrası bir açıklama yapan Ordu Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Şahin, etkinliğin sadece bir gezi değil, aynı zamanda bir değerler eğitimi olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
"İstanbul’un tarihi dokusunu ve eşsiz manzarasını keşfetmek amacıyla düzenlediğimiz bu gezi, öğrencilerimiz için hem bir öğrenme süreci hem de güçlü bir sosyalleşme fırsatı oldu. Gezi süresince arkadaşlık ilişkilerini en üst seviyeye çıkaran ve Anadolu Lisemize yakışır vakur duruşlarıyla bizleri gururlandıran sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum.
Bizlere güvenerek en değerlilerini, evlatlarını emanet eden kıymetli velilerimize ve bu organizasyonun kusursuz geçmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan değerli çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Ordu Anadolu Lisesi ailesi olarak, öğrencilerimizin vizyonlarını genişleten bu tür etkinliklere devam edeceğiz."