Ordu Valisi Muammer Erol, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak tüm kadınların gününü kutladı.
Vali Erol mesajında, kadınların hayatın her alanında emekleri ve değerleriyle topluma yön verdiğini belirterek, kadınlara duyulan saygının kültürel ve toplumsal değerlerin doğal bir sonucu olduğunu ifade etti. İnanç ve geleneklerin kadına her zaman özel bir yer verdiğini dile getiren Erol, özellikle annelerin toplumdaki önemine dikkat çekti.
Mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözünü hatırlatan Vali Erol, kadınların toplum ve medeniyet içindeki yerinin her zaman çok değerli olduğunu belirtti.
Ailenin temelinin kadın olduğuna işaret eden Erol, kadınların eğitimden sağlığa, siyasetten iş dünyasına kadar birçok alanda önemli sorumluluklar üstlendiğini vurguladı. Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal hayattaki etkinliğinin her geçen gün arttığını ifade eden Erol, kadınlara sunulan fırsatlar arttıkça toplumun da güçleneceğini kaydetti.
Vali Erol mesajının sonunda, başta şehit ve gazilerin anneleri ile eşleri olmak üzere fedakârlıkları, emekleri ve sevgileriyle topluma değer katan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.