Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik ve MHP Altınordu İlçe Başkanı Dinçer Kurucu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladılar.
İl Başkanı Mehmet Özçelik, mesajında ‘Her türlü tehdide karşı göğsünü siper eden kahraman gazilerimiz, varlığınız ve fedakarlığınız bize emanet ettiğiniz bu vatanı sonsuza dek koruyacağımıza olan inancımızı güçlendiriyor’ dedi.
“GAZİLERİMİZ, TÜRK MİLLETİNİN EN ASİL TİMSALİDİR”
Başkan Özçelik, mesajında şu ifadelere yer verdi. “Gazilerimiz, Türk milletinin sarsılmaz iradesinin, vatan ve millet sevgisinin en asil timsalidir. Bu vatan toprağı, tarihin her döneminde gazilerimizin destanlaşan mücadelesiyle korunmuş, onların kahramanlıklarıyla yüceltilmiştir.
Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal topraklarda, Türk milleti olarak bugün özgürce yaşıyorsak, bu, gazilerimizin destansı direnişi sayesindedir. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden her türlü tehdide karşı göğsünü siper eden kahraman gazilerimiz, varlığınız ve fedakarlığınız bize emanet ettiğiniz bu vatanı sonsuza dek koruyacağımıza olan inancımızı güçlendiriyor.
Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Gaziler Günü’nüz kutlu olsun!”
“TÜRK MİLLETİ MAZİDEN ATİYE GAZİ BİR MİLLETTİR”
MHP Altınordu İlçe Başkanı Dinçer Kurucu ise yayınladığı mesajda; “Şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadelesi sayesinde, Türk milleti, bayrağına, vatanına ve istikbaline göz koyanlara geçit vermemiştir.
Tarih boyunca, Türk milletini vatansız bırakma gayesinde olanlar “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” şuuru karşısında asla duramamışlardır. Nitekim Türk milleti maziden atiye gazi bir millettir. Bu gazi milletin bir parçası olmak hepimiz için gurur ve onur kaynağıdır” dedi.
“HER GAZİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR”
Başkan Kurucu, mesajının devamında ise; “Milli güvenliğimizi ve birliğimizi savunmak için sınır ötesinde veya yurt içinde büyük bir inanmışlıkla mücadele edip yaralanan her gazimiz başımızın tacı, fedakarlığın ölümsüz abideleridir.
Gazi demek şehit olmayı göze almış olmak demektir. Gazilerimiz bayrak, millet ve vatan sevdasının silinmeyecek muhafızlarıdır. Bu düşüncelerle fedakâr gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gazi’ unvanını alışının yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.