4 Mart 2026 Çarşamba
GÜNCEL

ZENGİN; “ŞİDDETE SIFIR TOLERANS “

Türk Sağlık Sen Ordu İl Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu çalışanlarına karşı uygulanan şiddet olaylarının sıfır toleransa indirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Memur, gördüğü
Yayınlama: 12.06.2025 14:00 Güncellendi: 04.03.2026 05:51 198 okuma
ZENGİN; “ŞİDDETE  SIFIR  TOLERANS “

Türk Sağlık Sen Ordu İl Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu çalışanlarına karşı uygulanan şiddet olaylarının sıfır toleransa indirilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Memur, gördüğü hizmet itibarı ile devleti temsil eder. Görevi başındaki kamu çalışanına şiddet, devlete karşı şiddet uygulamaktır. Yetkililer bu gerçeği görmeli ve çalışanını koruyacak yasal ve fiziki tedbirleri almalıdır” dedi.

Bu hafta Türkiye genelinde yaşanan ve son dönemde artışa geçen sağlıkta şiddete artık dur denilmeli diyen Başkan Zengin, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan kişilere ceza verilmediği sürece bu işin bir caydırıcılığı olmaz.
Artık sağlık çalışanlarının gündeminden şiddet konusunu çıkartmalıyız. Biz artık şiddet konuşmak istemiyoruz

Geçmiş yılllarda atılmış adımlar var ama yeterli olmadı. Gelin hep beraber eylem planı içerisinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı çaba gösterelim. Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir.

Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir. Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında şiddet uygulayanlara acil haller dışında kamu sağlık hizmetinin ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir.

Tutuklu yargılama istisnasız olarak uygulanmalıdır. Sağlıkta şiddet basit bir mesele değildir. Mutlaka çözüm üretilmesi gereken temel bir sorundur. Bu mesele sadece sağlık camiasının değil tüm memleketin meselesidir. Yaşananlara tepki göstermek hepimizin sorumluluğundadır. Sağlıkta şiddete karşı herkes tavır almalıdır” diye konuştu.