HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Mart 2019 Pazar Saat: 11:57

6 YENİ AMBULANS HİZMETE GİRDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu’ya gönderilen tam donanımlı 6 adet yeni ambulans ilçelere dağıtıldı. 2002de Ordu ‘da sadece 2 ambulansla verilen 112 Acil Sağlık Hizmeti, yaptığımız  6 yeni ambulans ile birlikte toplamda  63 adet
6 YENİ AMBULANS HİZMETE GİRDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu’ya gönderilen tam donanımlı 6 adet yeni ambulans ilçelere dağıtıldı.
2002'de Ordu ‘da sadece 2 ambulansla verilen 112 Acil Sağlık Hizmeti, yaptığımız  6 yeni ambulans ile birlikte toplamda  63 adet tam donanımlı ambulans ile verilecek.
Ordu  Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ve bugün dağıtımını yaptığımız 6 adet ambulans; Gürgentepe 01 Nolu, Kabataş 01 Nolu, Kabataş 02 Nolu (Alankent) , Aybastı 01 Nolu, Çaybaşı 01 Nolu ve Gölköy 02 Nolu (Aydoğan) istasyonlarına tahsis edildi.
Ambulansların teslim edilmesi ve hizmete girmesi ile ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz “İlimize tahsis edilmiş olan yeni ambulanslarla birlikte ambulans başına düşen nüfusumuz 13.542 iken 12.252 ye kadar düşüş göstermiştir.” dedi. 
İl Sağlık Müdürü Yanmaz, “2002 yılında Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sayımız 2 iken 2019 yılında ise 29 tanesi A tipi, 9 tanesi B tipi ve 3 tanesi C tipi olmak üzere toplam 41 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile hizmet verilmektedir. 2002 yılından günümüze kadar olan gelişmeler de gösteriyor ki, İl Sağlık Müdürlüğü olarak Acil Durumlarda sunulan sağlık hizmetlerini uluslararası standartların üzerine taşımak ve uluslararası düzeyde örnek alınacak yapıya ulaşmak amacıyla, Acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliği, etkinliği, verimliliği, hizmet alan vatandaşlarımızın memnuniyeti için çalışanlarımızın eğitim düzeylerini sürekli artırıyor ve teknolojik yeniliklerden faydalanarak  hizmetin toplumun her kesimine aynı standartta ulaştırılmasını sağlıyoruz. Ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde afet ve olağan dışı durumlara yönelik gerekli hazırlıkları yaparak, afet durumunda tam donanımlı ekip ve ekipmanlarla afet bölgesine en hızlı şekilde ulaşarak etkin sağlık hizmetlerini sunabiliyoruz. Acil sağlık sisteminin güçlendirilmesi amacıyla ülkemizde olduğu gibi ilimizde de 112 acil sağlık hizmetlerini tüm yerleşim bölgelerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırıyoruz. Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiplerle vakalara; kent merkezinde 10, kırsalda 30 dakikada ulaşma oranları yüzde 95’in üzerine çıkarılarak gelişmiş ülkelerdeki ulaşma süreleri geride bırakılmıştır” dedi. 
İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ergün Yanmaz, açıklamasında son olarak Ambulansların hizmet girmesinde emeği geçenlere teşekkürde bulunarak, “İlimize verilmiş olan ve bu gün dağıtımını yaptığımız 6 adet 4x4 ambulans için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya, Ordu Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a, Ordu Milletvekilimiz T.B.M.M Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Sayın Dr.Şenel Yediyıldız’a, Ordu Milletvekillerimiz Sayın Ergün Taşçı ve Sayın Metin Gündoğdu’ya teşekkür ederiz.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : 6, YENİ, AMBULANS, HİZMETE, GİRDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız