HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Kasım 2019 Salı Saat: 08:27

“DİKKAT, HAVALAR SOĞUDU…”

Bu aylarda hastalıklara çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen, ve bunun için nasıl tedbirlerin neler olduğunu söyleyen Medikal Park hastanesi Kulak Burun Boğaz(KBB) uzmanı Op.Dr.Ahmet Yılmaz, bazı açıklamalarda bulundu.  “Hijye
“DİKKAT, HAVALAR SOĞUDU…”

Bu aylarda hastalıklara çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen, ve bunun için nasıl tedbirlerin neler olduğunu söyleyen Medikal Park hastanesi Kulak Burun Boğaz(KBB) uzmanı Op.Dr.Ahmet Yılmaz, bazı açıklamalarda bulundu.

 “Hijyen tedbirlerini iyi almak lazım.” Bu aylarda hastalanma riskinin oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Medikal Park hastanesi Kulak Burun Boğaz(KBB) uzmanı Op.Dr.Ahmet Yılmaz,”Kış aylarında toplu yaşama zorunluluğu, açık havada bulunmanın zorlaşması, ev ve işyerlerini havalandırma zorluğu ve sıcaklığın virüslerin çoğalabileceği uygun ortamı oluşturması gibi nedenlerle üst solunum yolu enfeksiyonları artar.

Öksürürken, aksırırken ağız kağıt bir mendille kapatılmalıdır. Bol su içmek ve düzenli ve dengeli beslenmek çok önemli bu süreçte.

Yerlere tükürülmemelidir.Evde, okulda, ofislerde odalar sık sık havalandırılmalı, pencere varsa açılmalıdır. Eller yemekten, tuvaletten önce ve sonra sabun ve bol suyla iyici yıkanmalıdır. Aşı ile korunulabilir hastalıklara karşı zamanında aşılama yapılmalıdır. Birinci basamak tedavi hizmetlerinde tüm antibiyotik reçetelerinin çoğunlukla solunum yolu enfeksiyonları için düzenlendiğini gösterilmiştir.

Birçok solunum yolu enfeksiyonu vakasında antibiyotiklerin gerekli olmadığına ve hastanın bağışıklık sisteminin basit enfeksiyonlarla mücadele edebilecek yeterlilikte olduğuna ilişkin kanıtlar mevcuttur. Sadece bakteriyel enfeksiyonlara karşı etkili olan antibiyotikler; yaygın olarak yanlış kullanımın gözlendiği soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin neden olduğu enfeksiyonlar için çözüm değildirler ve virüsün diğer insanlara bulaşmasını önlemezler.

Antibiyotik kullanımı gerektirmeyen durumlarda, enfeksiyon taşıyan hastalardan diğer kişilere bulaşmasını önlemek amacıyla enfeksiyon kontrol tedbirlerinin alınması yeterlidir. Yanlış antibiyotik kullanımı, antibiyotik direncine neden olur ve ileride gerçekten gerekli olduğu zaman ki etkinliğini kısıtlar.”dedi. HABER:MERT CAN ERSOY

Anahtar Kelimeler : “DİKKAT, HAVALAR, SOĞUDU…”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız