HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

UĞUR KARA

UĞUR KARA

KARADENİZ’İN PARLAYAN YILDIZI ORDU

8 Kasım 2019 Cuma Saat: 10:21

Karadeniz’in incisi Ordu, son yıllarda turizm atağına kalktı. Özellikle bu turizm atağı, Ordu-Giresun havalimanı faaliyete geçmesiyle birlikte daha fazla bir ivme kazandı. Ordu ve Ordulular geleceğe umutla bakıyor.

Ordu Turizm ve Kültür Müdürü Uğur Toparlak’tan edindiğim bilgilere göre 2018 yılında 527 bin 241 yerli turist  gelirken 78 bin 401 yabancı turist toplamda 605 bin 642 turist Ordu'ya gelerek turistik yerleri gezdi. 2019 yılı Ocak ve Ağustos ayları itibarı ile bu rakam daha da arttı. Yerli 611 bin 201, yabancı turist 91 bin 301  yükselişe geçti.

Yerli turist yüzde 16 oranında, yabancı turist yüzde 17 oranında artmıştır. Buda gösteriyor ki, Ordu turizmi her yıl üzerine koyarak gelişiyor. Yemyeşil heybetli dağları, masmavi denizi ve gökyüzü ile görülmeye değer bir şehir.

Günümüz insanında çevre bilincinin gelişmesi ve doğaya ilginin artması yanında son yıllarda Ordu ve bölgesi ön plana çıkarak daha geniş platformlarda seçenekler sunan turizm olgusunu yaygınlaştırması Karadeniz ve Ordu’yu bir anda turizm sahnesine taşıyıverdi.

Eşsiz fırsatlar sunan yaylaları, ırmakları, denizi, ormanları ve dağlarıyla Karadeniz turizminin gözdesi olmaya aday kentimiz Ordu. Gerçekten Ordu geçilecek yer değil, kalınacak bir şehir. Geçmiş yıllarda sadece günübirlik turlarla kalan turistler şimdilerde konaklayarak bu şehrin tadını çıkarıyor.

Yeryüzünde birbirini anımsatan birçok ülkeden ve yerlerden bahsedebiliriz. Ama hamsisiyle, fındığıyla, yağmuruyla, güneşi hepsini bir arada görebileceğiniz nadir yerlerden biridir Ordu. Gelir bu şehri hep birlikte yaşayalım.

Ben inanıyorum ki, Ordu ilerleyen yıllarda Türkiye’nin sayılı turizm bölgelerinden birisi olacak. Akdeniz’in Bodrum’u varsa Karadeniz’inde Ordusu var.

  


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları