HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Semra GENÇOSMANOĞLU

Semra GENÇOSMANOĞLU

ŞİDDET Mİ?

26 Temmuz 2020 Pazar Saat: 14:13

Kadına yönelik şiddet ülkemizde her geçen gün çoğalıyor. Peki, ne yapmalı? Devlet mi el atmalı, yoksa toplum olarak harekete mi geçmeli. Hangisi daha doğru olur?Bunlara geçmeden önce ilk olarak şiddetin tanımı bilmek gerek. Nedir şiddet? Bir insanı darp etmek mi sadece? Hayır, şiddet denildiğin de aklımıza ilk gelen şey değil.

Şiddet insan üzerinde baskı ve üstünlük kurmayı amaçlayan, tehdit, dayatma, kontrol içeren; psikolojik, cinsel, ekonomik, fiziksel zararla sonuçlanan, insan haklarını ihlal eden her türlü eylemdir. Görüldüğü gibi sadece fiziksel değil psikolojik, cinsel, ekonomik, birçok boyutu var.  Bir de son zamanlarda hayatımıza yeni giren bir kelime Mobbing, var. Nedir mobbing; Bir veya bir grup insanın, bir kimseye veya başka bir gruba sosyal kabadayılık yapması…

En çokta boşanmalar yüzünden kadın öldürüyor. Ne oluyor? Erkek kadına şiddet uyguluyor ne de olsa nikâhlı karım diye gelsin bağırmalar, hakaret etmeler, aşağılamalar, öldürmekle tehdit etmeler.

Ne yapıyor kadın, devlete sığınıyor, bir umut belki devletim sahip çıkar, başımdaki beladan kurtulurum diyor. Ne yapıyor o güvendiği devleti peki? Uzaklaştırma veriyor. 6 ay sonra yine bela başında.

Peki ne yapmalı? Devletin uzaklaştırma yapması dışında daha caydırıcı önlemler almamız gerek. Toplumsal bilinçlendirme yapılarak toplum eğitilmeli. Eğitilmeli ki önüne gelen benim zaten nikâhlı karım deyip öldürmesin.

Bu sebeplerden ötürü kadını eve hapseden, giydiği eteğini bahane ederek gece dışarı çıkmasına izin vermeyen beyinler. Sizler için her şey meşru, ancak,  erkekleri meşru hale getirmek yerine iyi erkek evlatlar yetiştirilmeli, kadına saygısı olan nefsine yenilmeyen erkek evlatlar…

Çünkü erkekleri de yetiştiren kadınlardır. Peygamber Efendimiz’inde hadisinde de buyurduğu gibi  "Cennet annelerin ayakları altındadır."

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları