16 Haziran 2026 Salı
SON DAKİKA

KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ BÜYÜYOR

Yayınlama: 03.02.2026 14:33 Güncellendi: 15.06.2026 18:30 338 okuma
KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ BÜYÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılık üretim çeşitlerini arttırarak üretici ve yetiştiricilerin farklı alanlardan ekonomik kazanç sağlaması amacıyla başlattığı projeler arasında yer alan Kaz yetiştiriciliği giderek büyüyor.

Üreticilerin birçoğu yetiştirdikleri kazları kendi belirledikleri fiyatlarla pazarlarken ellerinde kalan kazlar için ise Büyükşehrin ‘alım garantisi’ devreye giriyor. Bu doğrultuda üreticilerin kazlarını Büyükşehir Belediyesi aldı. Öte yandan ürününü hemen satmak istemeyen yetiştiriciler ise kazlarının kesimini Kanatlı Kesimhanesinde yaparak yine Büyükşehir Belediyesinin soğuk hava depolarına koyma imkanı buluyor.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin alım garantisi verdiği ve 2025 yılı Nisan-Mayıs aylarında dağıttığı kaz civcivleri kesim aşamasına geldi. Fatsa ve Ünye ilçesinde farklı mahallelerde Büyükşehir Belediyesinden kaz civcivi ve teknik destek alarak kaz yetiştiriciliğine başlayan üreticilerden Yunus Yılmaz ve Ertuğrul Doğan, kaz yetiştiriciliğine başlamalarındaki en önemli kriterin Büyükşehir Belediyesinin alım garantisi olduğunu belirtti.

Desteklerinden dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini ileten kaz yetiştiricileri şöyle konuştu:

“Kaz yetiştiriciliğine başlamamızdaki en önemli etken ve bize güven veren şey Büyükşehir Belediyesinin civciv desteği ve özellikle de ‘alım garantisi’ vermesi oldu. Bu işlere severek başladık severek de sürdürüyoruz. Süreç içerisinde Büyükşehirden her anlamda destek aldık. Şimdi de kazlarımız yetişti ve kesim aşamasına geldi. Kazlarımızın uygun fiyata kesimi yapıldı. Biz kendimiz belli bir kısmını sattık. Geri kalanların da kesimini yaparak bir kısmını Büyükşehir’e verdik bir kısmını da soğuk hava depolarına koyduk. Bize bu fırsatları vermesinin yanı sıra güven de veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnşallah bu çalışmaları büyüterek devam ettireceğiz.”