7 Ağustos 2026 Cuma
SON DAKİKA

"KIRSALDA ÜRETİMİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yayınlama: 07.08.2026 11:11 Güncellendi: 07.08.2026 11:52 4 okuma
"KIRSALDA ÜRETİMİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda, Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi (TULIP) kapsamında uygulanan Bolaman Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde Ordu'da küçükbaş hayvancılığa önemli bir destek daha sağlandı.

Koyun Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması faaliyeti kapsamında 50 üreticiye, her işletmeye 30 koyun ve 2 koç olmak üzere toplam 1.500 koyun ve 100 koç yüzde 70 hibe desteğiyle teslim edildi.

Proje ile Bolaman Nehri Havzası'nda küçükbaş hayvan varlığının artırılması, aile işletmelerinin güçlendirilmesi, üreticilerin düzenli gelir elde etmesi, damızlık kalitesinin yükseltilmesi ve sürdürülebilir hayvancılığın yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Dağıtım programında değerlendirmelerde bulunan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, küçükbaş hayvancılığın kırsal kalkınma açısından büyük önem taşıdığını belirterek, TULIP Projesi kapsamında üreticilere verilen desteklerin devam edeceğini söyledi.

Ay, "Bolaman Nehri Havzası'nda tarımsal üretimi güçlendirmek ve üreticilerimizin gelirini artırmak amacıyla hibe desteklerimizi sürdürüyoruz. Yüzde 70 hibe desteğiyle gerçekleştirilen bu dağıtımın mevcut sürülerin büyütülmesine, damızlık kalitesinin yükseltilmesine ve küçükbaş hayvancılığın daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Üreticilerimizin emeğini destekleyen, kırsalda üretimi ve istihdamı güçlendiren çalışmalarımız sürecek." dedi.

Bu yıl 65 işletmeye 1.950 koyun ve 130 koç

İl Müdürü Bayram Ay, önümüzdeki aylarda TULIP Projesi kapsamında 15 koyun yetiştiricisine daha hayvan dağıtımı yapılacağını da açıkladı.

Proje kapsamında daha önce 2023 yılında 6 üreticiye 300 koyun ve 18 koç, 2024 yılında ise 25 üreticiye 1.250 koyun ve 75 koç dağıtıldığını hatırlatan Ay, bu yıl gerçekleştirilen desteklerle birlikte toplam 65 işletmeye 1.950 koyun ve 130 koç teslim edildiğini belirtti.

TULIP Projesi kapsamında bugüne kadar ise üreticilere toplam 3.700 koyun ve 223 koç dağıtıldığı bildirildi.

Dağıtımı yapılan hayvanların üreticilere ve Ordu hayvancılığına hayırlı olmasını dileyen Bayram Ay, yetiştiricilere bereketli, sağlıklı ve bol kazançlı bir üretim sezonu temennisinde bulundu.