Ordu-Giresun Havalimanı’nda yolcuların uçaktan terminal binasına doğrudan geçişini sağlayacak körüklü köprü sistemi Ordu’ya doğru yola çıktı. Ankara’dan tırlarla gönderilen köprü ve ekipmanların sabah saatlerinde havalimanına ulaşması bekleniyor.
BAKANLIK DESTEĞİYLE HAYATA GEÇİYOR
Proje, Mahmut Özer’in girişimleri sonucu Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından temin edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda gönderilen sistemle birlikte havalimanının fiziki altyapısı güçlendirilecek. Mahmut Özer, sürece verdiği destekten dolayı Abdulkadir Uraloğlu’na Ordulular adına teşekkür etti.
İÇ VE DIŞ HAT KAPASİTESİ ARTACAK
Körüklü köprü sisteminin devreye alınmasıyla birlikte terminal düzeninde de değişikliğe gidilecek. Dış hatlar üst kata taşınırken, alt kat tamamen iç hatlara ayrılacak. Bu düzenleme sayesinde özellikle iç hat kapasitesinde yüzde 100 artış sağlanması hedefleniyor.
SEFER SAYILARI DA GÜNDEMDE
Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde Altaş TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, havalimanındaki uçuş sayılarının artırılması için bakanlık ve havayolu firmalarıyla görüşmeler yürüttüklerini belirtmişti.
Yeni sistemin devreye girmesiyle birlikte Ordu-Giresun Havalimanı’nın hem konfor hem de kapasite açısından daha güçlü bir yapıya kavuşması bekleniyor.