HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Kasım 2021 Cumartesi

FATSA, KADINA ŞİDDETE HAYIR DEDİ

  Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü ve Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte katılımcılar ellerine sürdükleri
FATSA, KADINA ŞİDDETE HAYIR DEDİ

 

Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü ve Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte katılımcılar ellerine sürdükleri boyaları platforma sürerek “Şiddete Hayır” dediler.
Siyasi parti temsilcileri de birliktelik sağlayarak etkinliğe destek verdiler.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Plevne meydanında gerçekleşen etkinliğe İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi yaran İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Tğm Yusuf Ünsal, Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, siyasi partilerin kadın kolları başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Fatsa Belediyesi tarafından oluşturulan standda etkinliğe katılan protokol mensupları ve vatandaşlar ellerine boya sürerek platforma “Şiddete Hayır” simgesini sürdüler.

GSA’DAN İNTERAKTİF GÖSTERİ
Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi Oyuncuları etkinlikte oyuncuları da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili interaktif bir gösteri yaptı.

Etkinlik sırasında alanda dolaşan bir sokak hayvanı da sempatik davranışlarıyla dikkat çekti. Görevliler sokak hayvanının patisini de boyaya sürerek platforma sürdürmeleri ilginç bir görüntü oluşturdu.
Diğer yandan Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri de hem şehir merkezinde hem de belediye binasında Kadına Yönelik Şiddet Hayır simgeli maske dağıtımı yaparak etkinliğe destek verdiler.

NE DEDİLER

AK Parti Fatsa İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Serdar, “Kadına yönelik şiddete hayır diyoruz. Her zaman kadınlarımızın yanındayız, kadınlarımız güçlüdür, kadınlar annedir, kadınlar baş tacıdır. Kadınlarımıza her zaman değer verilmesini istiyoruz.

İYİ Parti Fatsa İlçe Başkanı Eda Doruk Çivici, “Ben şiddetin ayrımını yapmıyorum. Benim için bitkiye uygulanan şiddetle, hayvana uygulanan şiddet, kadına uygulanan şiddetle, erkeğe uygulanan şiddet hepsi aynı. Toplumun genel kesiminde bazen huzursuzluklar yaşandığı zaman bunu trafikte de birbirimizden çıkarıyoruz. Daha fazla hoşgörü, daha fazla vefa, daha fazla anlayış belki birbirimize gösterirsek bunun da toplu halde çözüleceğine inanıyorum. Sevgi her şeyi iyileştirir, iyileşmeye affetmeye ihtiyacımız var.

Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Fatma Madran, “Son zamanlarda kadına şiddetin arttığını görüyoruz. Çok üzülerek bu olaylara şahit oluyoruz. Kadınlarımız her şeyden önce bir anne, kadınlarımız her şeyden önce bir eş. Kadınlarımız dünyadaki bütün güzelliklerin aslında meydana geliş sebebi diyebiliriz. Duygu kadınla başlar, estetik kadınla başlar, güzellikler kadınla tamamlanır. Erkek ve kadın dinimize göre de birbirinin tamamlayıcısı ve ikisi bir elmanın yarısı. Bu yüzden ne erkeğe ne kadına ama kadın biraz daha şiddete maruz kaldığı için kadına şiddete hayırı sürekli dile getirmek zorundayız.

Esnaf Sezgin Okuyucu, “Kadınlara şiddete kesinlikle tasvip etmiyoruz kadınlarımız birer çiçektir kadınlarımıza iyi davranmalıyız kadınlarınıza sahip çıkmalıyız haberlerde gördükçe gerçekten uykularımız kaçıyor sinirlerimiz bozuluyor kadınlarımıza sahip çıkalım.

Fatsa Kadın Girişimciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Çıtır, “Kadına şiddete hayır diyoruz. Kadınlar ayakta durmasını bilmesi lazım diyoruz. Erkeklerimiz kadınları ezmemesi lazım. Kadınlarımızın güzel nesiller yetiştirilmesi için hep beraber şiddete hayır diyoruz.

 

Anahtar Kelimeler : FATSA, KADINA, ŞİDDETE, HAYIR, DEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız