HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ağustos 2023 Pazar Saat: 12:40

MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları’nın sembolize edildiği CAKA projesi ile 2023 Yılı Uluslararası Yaz Müzik Akademisi 27 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi, Ordu Mali Müşavirler Odas
MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları’nın sembolize edildiği CAKA projesi ile 2023 Yılı Uluslararası Yaz Müzik Akademisi 27 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi, Ordu Mali Müşavirler Odası destek ve katkılarıyla Ordu’da gerçekleştirilecek. CAKA 2023 Uluslararası Yaz Müzik Akademisi Keman, Viyola, Viyolonsel ve Piyano alanlarında yapılacak.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde yapılacak dersler, masterclass çalışmaları ve konser provalarında, yurt içi ve yurtdışında müzik eğitimine devam eden çok sayıda genç müzisyen, alanında uzman sanatçıların deneyimlerinden faydalanma imkânı bulacak.

Bir hafta boyunca konser salonlarında ve açık alanlarda dünyaca ünlü sanatçılar ve öğrencilerin yer aldığı solo, oda müziği ve orkestra müziği konserleri gerçekleştirilecek. Ayrıca tüm bu süreç boyunca sokaklar, tarihi ve turistik mekanlar başta olmak üzere şehrin birçok noktasında mini konserler verilecek. Ücretsiz olarak düzenlenecek konserlerin tamamı sanatseverlerin katılımına açık olacak.

Etkinlik kapsamında 28 Ağustos’ta Ordu Üniversitesi Morfoloji Salonu, 29 Ağustos’ta Ordu Üniversitesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu, 30 Ağustos’ta Rüsumat Gemisi, 31 Ağustos’ta Yason Burnu, 1 Eylül’de Ordu Üniversitesi Morfoloji Salonu ve Boztepe, 2 Eylül’de ise Atatürk Parkında Konserler gerçekleştirilecek.

Bu özel etkinlikte yurtiçi ve yurtdışından alanında uzman değerli sanatçılar Prof. Ani Schnarch, Dr. Cem Babacan, Prof. Dr. Cihat Aşkın, Doç. Çağdaş Özkan, Doç. Dilbağ Tokay, Doç. Elena Ünaldı, Dr. Gonca Görsev Kılıç, Prof. Itzhak Rashkovsky, M. Serdar Şener, Ozan Sari, Prof. Özgür Ünaldı, Prof. Sevil Ulucan Weinstein ve jüri tarafından değerlendirilerek akademiye katılma hakkı elde eden öğrenciler ile Ordu’da bir hafta boyu sanat rüzgarları esecek.

Sanat Yönetmenliğini Cihat Aşkın’ın üstlendiği CAKA 2023 Ordu Müzik Yaz Akademisi’nin koordinatörlük görevini Mesut Çaşka yürütmekte olup, idari heyet ise Doç. Dr. Hasan Hakan Okay, Nisan Aşkın ve Dr. Gonca Görsev Kılıç’dan oluşmaktadır.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler; yaptığı konuşmada

“Kültür sanat faaliyetlerine her zaman büyük önem veriyor ve halkımızın yoğun ilgisi karşısında her ay dolu dolu programlarla gerçekleştiriyoruz. 1964 yılından beri yaşadığı zor günlere rağmen perdelerini hiç indirmeyen tiyatromuz ile halkımızı oyunlarla buluşturuyoruz. 27 Ağustos–3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz akademi ile gelecekte başarılı olacak müzisyenlerimize üst düzey eğitim imkânı sağlamanın yanı sıra yurtiçi ve yurtdışından gelen önemli sanatçıları Ordu halkı ile buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Ordu; doğasıyla, kültürüyle, turistik alanları ile daimî veya gezi amaçlı yaşanabilir güzelliklerinin yanında, CAKA Ordu Yaz Akademisi ile sanatın yaşaması ve üretilmesi için de en uygun şehirlerden biri olarak öne çıkacaktır. Program boyunca ücretsiz olarak gerçekleşecek unutulmaz konserlere tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi

Keman Virtüözü Cihat Aşkın; ise “CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) projesi, Türkiye’nin ilk ve tek ulusal müzik eğitimi hareketidir. Başlangıcında masterclass projesi olarak başlayıp, belli dönemlerde bir araya gelinen bir keman kampı olan CAKA bugün Türkiye’nin birçok şehrine genişleyerek viyola, viyolonsel ve piyanonun da eğitim çalışmalarının yürütüldüğü bir okul halini almıştır. Uzun yıllardır yurt içi ve yurt dışında birçok yaz ve kış okulları ile çalışmalarını yürüten CAKA, binlerce gencimizin dünyanın ve ülkemizin önde gelen sanatçılarıyla buluşmalarını sağlamaktadır. Proje kapsamında Ordu’nun farklı mekanlarında çok sayıda konser gerçekleşecektir. CAKA 2023 Ordu Yaz Okulu’nun bir turizm kenti olarak yükselen değerimiz Ordu’nun sanat yaşantısına canlılık katarak, bu güzel kentin tüm ülkemizde sanat yaşantısıyla da anılmasında önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Projeye büyük destek ve katkı sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi ve Ordu Mali Müşavirler Odasına teşekkür ediyoruz. Tüm sanatseverleri konserlerimize bekliyoruz” diye konuştu.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’da açıklamasında; “İlimize böyle bir projeyi kazandırmak üniversitemiz ve sanat camiası adına bizler için gurur kaynağıdır. Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde gerçekleşecek olan CAKA Yaz Akademisi ile ilimizde, çok değerli eğitmen-sanatçılarla büyük bir sanat etkinliği gerçekleştirmenin yanı sıra gelecekte üstün başarılara imza atacağına inandığımız gençlerimize de desteklerimizi sunmuş olacağız. Üniversitemizin eğitim sınıfları, bireysel çalışma odaları, konser alanları ve tüm kadromuz ile projenin en iyi şekilde sonuçlanması ve ilimizin unutulmaz bir sanat festivali yaşaması için hazırlıklarımızı tamamladık. Tüm sanatseverleri konser ve etkinliklere bekliyoruz”  şeklinde konuştu.

Ordu Mali Müşavirler Oda Başkanı M. Ender Sönmez’de “Sivil Toplum Kuruluşları mesleki çalışmaların yanı sıra toplumsal konularda da büyük öneme sahiptir. Mesleğiniz ne olursa olsun çalıştıkça elbet başarıya ulaşabiliyorsunuz fakat bu mutluluklar yalnızca iş dünyanızı renklendiriyor. Her birey için sanat, kültür, spor gibi faaliyetlerle ilgilenmek başarıyı daha da sürdürülebilir yapmakta, yaşamınızın her anına huzur ve mutluluğu taşımaktadır. Vatandaşlarımızın yanı sıra tüm sivil toplum kuruluşlarını, üyelerini, iş dünyasını  muhteşem olacak bu etkinliğe davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu arada Caka 2023 Ordu Yaz Müzik Akademisi Ordu’nun tarihi, sanatsal mekanlar, açık alanlar ve turizm bölgelerinde yapılacak konserler ile devam edecek ve 2 Eylül akşamı CAKA Filarmoni Orkestrası konseri ile tamamlanacak.

 

Anahtar Kelimeler : MÜZİK, FESTİVALİ, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız