HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ekim 2023 Pazartesi Saat: 15:41

PEYNİRİMİZ DE TÜM TÜRKİYE’DE

 Aybastı’da üretilen peynir ve süt ürünleri Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR desteği ve Gürata&Zzef aracılığı ile tüm ülkede raflara girmeye başladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler
PEYNİRİMİZ DE TÜM TÜRKİYE’DE

 Aybastı’da üretilen peynir ve süt ürünleri Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR desteği ve Gürata&Zzef aracılığı ile tüm ülkede raflara girmeye başladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in nitelikli tarım çalışmaları kapsamında başlattığı tarım ve hayvancılık projeleri meyvelerini veriyor. Daha önce Ordu’da üretimi yapılan Akkuş şeker fasulyesi ile Ordu Organik Yumurtayı ülke genelinde ulusal market zinciri olan mağazalarda satışının ardından şimdi de süt ürünlerini rafa soktu.

TÜM ÜLKEDE RAFLARA GİRMEYE BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde uygulanan Beni Hafife Alma Projesi ile Ordu’da önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda Aybastı’da üretilen süt ürünleri ulusal market zincirinin atadığı denetim firması tarafından denetlendi. Uluslararası kalite sistemi süreci bitiminden sonra Aybastı’da üretilen peynir ve süt ürünleri Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi ORTAR desteği ve Gürata&Zzef aracılığı ile tüm ülkede raflara girmeye başladı. İç Anadolu ve Marmara Bölgesinde ilk etapta satışına başlanan ‘katkısız’ taze kaşar ve kolot peynirlerine ilgi ise yoğun oldu. 

TEDARİK ZİNCİRİ KURULDU

Aybastı ile Kabataş arasında kurulan Sütmar fabrikası yaklaşık 3 bin aileden süt alımı gerçekleştiriyor. Ayrıca kısa süre önce Ordu Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile üreticilere dağıtımı yapılan jersey ineklerinin sütleri de bu fabrikada işlenerek peynir ve diğer süt ürünlerine dönüştürülüyor. Ulusal market zincirinin denetiminin tüm aşamaları geçildikten sonra yörenin süt ürünleri ulusal çapta raflarda tüketici ile buluşuyor.

BÜYÜKŞEHİR HEDEFİNE ULAŞIYOR

Yapılan çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan ORTAR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Süt Evleri Projesi ile hayvancılığın yaygın olduğu ilçelerde süt evleri kurduğunu söyledi.

ORDU EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan süt tankerleri ile kalitenin korunduğuna ve üreticiden alınan sütlerin bu tesislerde işlendiğinin altını çizen Eser, şöyle konuştu: “Aybastı ilçemizde kurulan Aybastı Süt Üreticileri Birliğinde toplanan sütlerin tüketiciye daha uygun fiyatlarda satılması için ulusal ölçekte satış yapan tedarik zincirinin raflarına peynir ve çeşitleri olarak ulaştırmaya başladık. Amacımız üreticilerimizin ürettiği bu sütlerin daha değerli olarak satılması ve çiftçimizin kazanmasıdır. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in üreticilere dağıtımını yaptığı jersey ineklerimiz var. Bu hayvanlardan gelecek olan sütlerimizi de değerlendirerek ilimiz ekonomisine kazandırmak istiyoruz”

ÜRETİCİLERDEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Ürünlerin Türkiye pazarına açılmasını değerlendiren Aybastı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Doğan ise çalışmanın kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti. 3 bin aileden alınan doğal ve organik sütleri Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteği ile ulusal pazarlara taşıdıklarını aktaran Doğan, çalışmalara gösterdiği ilgi ve destek için Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

MİGROS ORDU’YA ÇIKARMA YAPMIŞTI

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı koordinesinde, Beni Hafife Alma Proje Koordinatörü Erkan Gürkan’ın (BHA) katkılarıyla, Migros Grubu İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, Migros Grubu İcra Kurulu Üyesi Ekmel Nuri Baydur, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı Alp Önder Özpamukçu, Migros Bölge Satış Müdürü Ramazan Erbay, Migros Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, Migros Bölge Direktörü Hüseyin Aktuğ, geçtiğimiz ay SÜTMAR’ı ve Aybastı yaylasında ki Süt Evini ziyaret etmişti.

 

Anahtar Kelimeler : PEYNİRİMİZ, DE, TÜM, TÜRKİYE’DE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız