HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 14:04

ÜNYE TARİHİNE IŞIK TUTTULAR

Samsun Ordulular Derneği tarafından düzenlenen panelde Ünye ve tarihi konuşuldu. Geniş katılımlı programa konuşmacı olarak katılan tarihçiler ve araştırmacılar, Ünye tarihine ışık tutarken önemli bilgiler aktardılar. Ünye Tarih Kü
ÜNYE TARİHİNE  IŞIK TUTTULAR

Samsun Ordulular Derneği tarafından düzenlenen panelde Ünye ve tarihi konuşuldu. Geniş katılımlı programa konuşmacı olarak katılan tarihçiler ve araştırmacılar, Ünye tarihine ışık tutarken önemli bilgiler aktardılar.

Ünye Tarih Kültür ve Doğal Varlıkları Araştırma Derneği ile Samsun Ordulular Derneği tarafından düzenlenen ve Samsun Ordulular Derneği lokalinde Eğitimci Hüseyin Dikici moderatörlüğünde gerçekleşen programda Ünye Tarih, Kültür ve Doğal Varlıkları Araştırma Derneği Başkanı Araştırmacı-Eğitimci-Yazar Ahmet Soylu, Arkeolog Ali Rıza Nal, ve Araştırmacı-Yazar Mehmet Karayalman Ünye’nin tarihine ilişkin birer konuşma yaptı. Panelde “Ünye Tarihine Kısa Bir Bakış, Ünye Mithridatis (Pontus Kalesi) ve Ünye Kadıları” konularında sunumlar yapıldı.

Samsun Ordulular Derneği Başkanı Dr. Yusuf Günaydın’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Ünye’nin tarihi ve turizm bakımından oldukça zengin kaynaklara sahip olduğunu söyledi. İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ise iki ilin yakın ilişkilerine değinerek bu tür programların artarak devam etmesini diledi.

Panele Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Soylu, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Atakum Ak Parti İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek, MHP İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Kabataş, Savcı Yasin Başbay, Samsun Turizmciler Dernek Başkanı Dilek Genç, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Tevrat Kisbet, Samsun Belediye İş Sendikası Başkanı İlyas Yiğit ve Samsun’da faaliyet gösteren Ordulu dernek başkanları katıldı.

 

Anahtar Kelimeler : ÜNYE, TARİHİNE, IŞIK, TUTTULAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız