HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

ATİLLA SAMAT

ATİLLA SAMAT

KAVANOZUN İÇİNDEKİLER

20 Temmuz 2022 Çarşamba Saat: 09:42

Yeryüzü varoluş tarihi çok net bilinmemekle birlikte hepimizin bildiği gibi çok eski. Çağlar boyu kavimler, imparatorluklar ve birçok topluluklara ev sahipliği yapan bu coğrafya neler gördü kim bilir. Tarih bizi ne kadar aydınlatsa da yaşanan acılar çekilen çileler o günlerde yaşayanlarla birlikte toprak olup gitti. Ama hiç değişmeyen bir şey baki kaldı. Ortalığı karıştıranlar. Kimi zaman bu bir devlet oldu kimi zaman imparatorluk kimi zaman bir hain oldu. İSRAİL gibi FETÖ gibi alçak PKK gibi. Bunlar piyon olsa bile bunların bir yönlendireni mutlaka olmuştur. Ülkemizi önce sağ sol sonra alevi Sünni şucu bucu ondan bundan derken yıllarca karıştıranlar oldu.

Gidin bir çölden 100 tane kırmızı ateş karıncası yakalayın. Daha sonra bir başka topraktan 100 tane bildiğimiz siyah karıncayı alın ve bunların hepsini bir kavanozun içine koyun.

 İlk başta hiçbir şey olmayacaktır.  Daha sonra kavanozu elinize alın, oldukça şiddetli bir şekilde sallayın ve tekrar yerine koyun. Kavanozun içinde bir anda karıncaların birbirlerini öldürmek için savaştığı bir kaos ortamı göreceksiniz. 

Kırmızı karınca bunu yapanın siyah karıncalar olduğunu düşünürken siyah karıncalar bu kaosun nedeni olarak kırmızı karıncaları görmektedir.

Oysa çok iyi bildiğiniz üzere kaosun asıl nedeni sizin ellerinizdir.  O nedenle günümüzde gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse de başka ortamlarda normalde hiç tanımadığınız insanlarla tartışacak ya da kavga edecek bir duruma geldiğinizde kendinize hep şu soruyu sorun lütfen;  "Kavanozu sallayan kim?"

Türk milleti asildir naiftir zeki ve akıllıdır o zaman kavanozu sallayanı bilmelidir. Öfke kontrolü her zaman elimizde olmalı. Olmalı ki bu topraklarda kardeşkanı dökülmesin.

Her zaman iyilerle karşılaşmamız dileği ile...Kalın sağlıcakla

Atilla SAMAT


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları