HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ekim 2019 Salı Saat: 08:35

NAFAKA, ORDU’DA KONUŞULDU

Ordu Barosu Başkanlığına bağlı Kadın Hakları Komisyonu öncülüğünde tertiplenen ‘Ordu Nafakayı Konuşuyor’ adlı konferans dün Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşti. Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkan
NAFAKA, ORDU’DA KONUŞULDU

Ordu Barosu Başkanlığına bağlı Kadın Hakları Komisyonu öncülüğünde tertiplenen ‘Ordu Nafakayı Konuşuyor’ adlı konferans dün Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Birsen Uçar’ın sunumuyla başlayan konferansa konuşmacı olarak Türk Kadınlar Birliği Derneği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman, Türkiye Kadın Dernkleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Ankara Barosundan Av. Eray Karınca ve İstanbul Barosundan Av. Hülya Gülbahar katıldı.

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Birsen Uçar, yaptığı değerlendirmede; "Bugün tartışılan nafaka sistemi, kadının güçlendirilmesinde büyük bir geri gidişin yaşanması tehlikesini de doğurması nedeni ile büyük önem taşıyor.

Zaten hakkın kötüye kullanılmasına dayalı hukukun genel prensipleri çerçevesinde düzeltilebilecek olan, koşulları oluştuğunda da nafakanın kaldırılması, değiştirilmesi şeklinde yargı yolu açık olan bir konuda, mevcut yasal düzenleme ve içtihatların varlığına rağmen istisna örnekler üstünden yazılı ve görsel medyada, kamuoyunda mevcut düzenlemeler hatalı gibi anlatılıyor.

İcra daireleri tahsil edilmeyen nafakalarla dolu iken, şiddete uğrayan pek çok kadınımız sadece şiddetten kurtulmak için nafakadan da vazgeçerken kamuoyunda yanlış algılamalar yaratacak örnekler öne geçiriliyor.

Nafakayı ödememek, düşük ödemek için yapılan mal kaçırmalar, bağlandığında tahsilatsız bırakma gibi sıkça karşılaşılan örnekler ise ikinci planda kalıyor. Dolayısıyla bir tek nafaka olarak almıyorum ben meseleyi. Türkiye Barolar Birliği'nin resmi duruşu ve görüşü bu çalıştaylara bağlı olarak çıkacaktır" dedi.

Konferansa yoğun bir katılım sağlanırken, Başkan Av. Birsen Uçar’da basına verdiği demeçte konferansın sonuç bildirgesinin önümüzde ki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.  (Haber ŞAFAK DELİÇAKAR)



Anahtar Kelimeler : NAFAKA, ORDU’DA, KONUŞULDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız