HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Aralık 2019 Pazartesi Saat: 09:59

EMEP: “BÜTÇE SİSTEMİN AYNASIDIR”

            Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, 2020 Bütçe hazırlığına değinerek, “Hazılanan bütçe ile işçi ve emekçiler bir kez daha, fazla vergi ile cezanladırıyor.” dedi.            
EMEP: “BÜTÇE SİSTEMİN AYNASIDIR”

            Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, 2020 Bütçe hazırlığına değinerek, “Hazılanan bütçe ile işçi ve emekçiler bir kez daha, fazla vergi ile cezanladırıyor.” dedi.

            Hazırlanan bütçe ile kimin kimden yana olduğunu, sistemin işleyişini öğrenme olanağımız var diyen EMEP Altonordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Asgari ücret gibi en büyük toplu sözleşme konumunda olan bütçe görüşmelerinde de işçiler, emekçiler, emekliler, üretici köylüler, küçük esnaf, işsizler değil, sermaye grupları korunuyor. Bu nedenle bütçenin içeriği ile sistemin işleyişini de görmekteyiz.” dedi.

            Vergilerde adalet yok

            Bütçenin gelir-gider bölümleri incelendiğinde sermaye gruplarının çıkarı gözetildiği anlaşılıyor” diyen Kaya, “Yerli ve yabancı sermaye gruplarına vergi kolaylığı sağlanırken işçi ve emekçilerin vergilerinde iyileştirme düşünülmüyor. “Konaklama vergisi” gibi yeni vergiler getiriliyor, geçim sıkıntısı çeken asgari ücretliler en fazla vergiyi ödemekle cezalandırılıyorlar. Asgari ücretin vergi dışı kalmasını dillendirilmesini bile hazmedemiyorlar. Dolaylı vergiler kaldırılsın, kazanca göre vergi alınsın.” dedi.

            Tekeller-şirketler korunuyor

            Devletin kamu yararı gözeterek yatırım planlamadığını vurgulayan Kaya, “ Yatırımlar yerli ve yabancı tekellerin girişimi olarak değerlendiriliyor. Kâr etmekten başka amacı olmayan tekellere-şirketlere vergi ve işçi sigortaları giderlerinde özel destek veriliyor; işsizlik fonu işsizlere değil tekellere ve şirketlere kaynak olarak kullandırılıyor; tarımda destek üretici köylüye değil, tarım şirketlerine veriliyor ve bu da “köylüye destek” olarak adlandrılıyor. Yani iktidar, kapitalizmin kurallarını uygulayarak sistemin işçi ve emekçilere değil, yerli ve yabancı tekellere-şirketlere göre düzenlendiğini göstermiş oluyor.

            Çözüm var

            Kaya, sistemin işçi emekçileri daha da yoksullaştırdığı gerçeğinin değişmez olmadığını belirterek, “Her yıl yeniden karşımıza çıkan asgari ücret belirlemesi ve bütçe hazırlığı ekonomik durumu belirleyen ana sözleşmelerdir. Bu konuda tüm işçilerin ve emekçilerin ortak mücadelesinin sağlaması birinci koşuldur. Sermaye gruplarına değil, halk için bütçenin sağlanması, asgari ücretin yükseltilmesi ve vergi dışı bırakılması birlikte mücadeleye bağlıdır. İktidarın kendi isteğiyle işçi ve emekçilerin lehine adım atmasını beklemek sistemin işleyişini fark edememektir. Kaptalizm açlık, yokluk ve yoksulluk nedenidir.” dedi.

                                                           

Anahtar Kelimeler : EMEP:, “BÜTÇE, SİSTEMİN, AYNASIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız