HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Eylül 2021 Cuma Saat: 09:49

TURİZMİN YENİ ADRESİ AYBASTI

Aybastı ilçesinde OSKİ ve Büyükşehir Belediye tarafından yapılan ve projesi devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aybastı ilçesinde yapılan yatırımlarla ilçenin artık kı
TURİZMİN YENİ ADRESİ AYBASTI

 

Tarımdan turizme, alt yapıdan üst yapıya kadar 19 ilçede Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar sürdürülüyor. Bu çalışmalar devam ederken Başkan Güler ise sahayı boş bırakmıyor, hem yatırımları inceliyor hem de değerlendirmesini yaparak ilgililerden projelerin gidişatı hakkında bilgi alıyor.

19 ilçeyi karış karış gezen hem de vatandaşlarla sohbet etme imkânı bulan Başkan Güler’in bu sefer ki durağı ise Aybastı ilçesi oldu. Başkan Güler burada Aybastı idareci ve bürokratlarla bir araya gelerek ilçede sürdürülen yatırımları inceledi. Yapılan incelemeler sonrası Başkan Güler Büyükşehir Belediyesinin Aybastı ilçesinde yaptığı yatırımlarla ilçenin artık kışın bile dükkanlarını kapatmadığını, hayatın burada durmadığını ifade etti.

 “AMACIMIZ AYBASTI’NIN ÇEKİM MERKEZİ OLMASI”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Aybastı’nın bir çekim merkezi olması bizim amacımız. Aybastı sadece gelip geçilen bir yer değil, kalınacak bir yer olsun istiyoruz” dedi.

Başkan Güler şöyle konuştu: “Bugün Aybastı ilçemizi ziyarete geldik. Hem yatırımları yerinde görelim dedik hem de yeni döneme hazırlık yapıyoruz. Bugün Aybastı ilçemizde OSKİ ve Büyükşehir Belediye tarafından yapılan ve projesi devam eden çalışmaları yerinde gördük. Aybastı ilçemizde turistlik faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Devlet Demir Yollarından gelen vogonların incelemesini yaptık. Bu vogonların Aybastı’mızda kafe, lokanta şeklinde değerlendirilmesi yapılacak. Üretimle ilgili projelerimizi özellikle de hayvancılık ve tarım politikası ile turizmle yapacağımız çalışmaları arkadaşlarımızla görüşmeye geldik. Özellikle akarsu kenarında yeni yerleşim yerlerinin heyelanla ilgili değerlendirmeleri yapıyoruz. Burada yaptığımız göletler hem estetik hem turizm hem hayvancılık açısından önemli. Bütün canlılar buradan su içiyor. Aybastı’nın bir çekim merkezi olması bizim amacımız. Aybastı sadece gelip geçilen bir yer değil, kalınacak bir yer olsun istiyoruz. 3 ay değil, 12 ay Ordu sloganıyla da Aybastılı artık kışın bile dükkanlarını kapatmıyorlar. Hayat burada durmuyor. 12 ay 4 mevsim turizmi, hayvancılığı değerlendiren çalışmaları yapıyoruz.”

“BAŞKANIMIZ BİZİM UFKUMUZU AÇIYOR”

Hem turizm hem de üretim anlamında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kendilerine çok şey kattıklarını söyleyen Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Gençtan, “Hilmi Başkanımız zaten bir dünya markası, Aybastı’nın Perşembe Yaylası da bir dünya markası. Haliyle iki marka bir araya geldi. Başkanımız bizim ufkumuzu açıyor. Hem turizm alanında hem üretim alanında bize çok şeyler kattı. Sıcak hava balonuyla burada denemeler yapıldı, ruhsatlar alındı. İnşallah birlikte Aybastı’mızı, Ordu’muzu dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Biz de çılgın bir şey düşünelim dedik. Sayın bakanımıza arz ettik. Bizlere vesile oldular. Devlet Demir Yollarından vogon istedik. Burası başka bir Aybastı olacak. Türkiye’nin her yerinden misafirlerimiz geliyor. Sayın bakanım ve ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : TURİZMİN, YENİ, ADRESİ, AYBASTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız