HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Aralık 2016 Cuma Saat: 09:07

“DEVLETTEN BEKLENTİLERİNİZ NELER?”

EKONOMİNİN GÜÇLENMESİ ADINA ORDULU İŞADAMLARINA AÇIKÇA SORULDU!;
“DEVLETTEN BEKLENTİLERİNİZ NELER?”

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “İşadamlarımızın Güçlenmesi Demek, Devletimizin Güçlenmesi Demektir” dedi.

Ordu’nun ekonomik durumunu ve potansiyelini, şehirde devam eden yatırımları değerlendirmek için Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında “Ekonomik Toplantı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerini alıp değerlendirmek amacıyla toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Daha önce “Muhtarlar Toplantısı” kapsamında çok sayıda muhtar ile bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu, geçen hafta da “Halk Toplantısı” organizasyonu ile Teyneli Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşmuştu. Vali Balkanlıoğlu koordinesinde son olarak da “Ekonomik Toplantı” düzenlendi.   

Toplantıda Ordu’nun ekonomik durumunu ve potansiyeli masaya yatırılarak, ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile istihdam konuları değerlendirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcıları Niyazi Erten, Mehmet Erhan Türker, Ahmet Arık, ilçe kaymakamları, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Kent Konseyi Başkanı Doç.Dr.Özgür Enginyurt, bazı daire müdürleri, işadamları ve sanayiciler katıldı.

“Sorunları, İhtiyaçları ve Şikayetleri İlk Ağızdan Öğreniyoruz”

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplantının yapılış amacı hakında bilgi vererek, “İçişleri Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda, muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla ve ekonomik yapıyı oluşturan kesimlerle toplantılar yapıyoruz. Bu çerçevede, ilimizdeki muhtarlarla dönem dönem toplandık. Muhtarların istek, dilek ve şikayetlerini bizzat dinledik. İletilen sorunların mahallinde çözüme kavuşturulması için ilgili yerlere talimatlarımızı verdik.

Mahallinde çözüme kavuşturulma imkanı olmayan talepleri de daha üst mercilere ileterek, takibini yapıyoruz. Vatandaşlarımızı yaşadıkları mahallelerde ziyaret ederek, onların sorunlarını, taleplerini ve görüş-önerilerini dinliyoruz. Şimdi de ekonomiye yön veren iş adamlarımızı, sanayicilerimizi ve onların temsilcileri ile bir araya gelerek, onların sorunlarını, isteklerini, görüş ve önerilerini dinleyeceğiz.

Sizlerden, Ordu’nun ekonomisi, ekonomik hayatı için görüş ve önerileriniz neler? Devletten beklentileriniz neler? Devletin önünüzü açmasını istediğiniz hususlar neler? Devletten neler istiyorsunuz? Ticari faaliyetlerinizde karşılaştığınız sorunlar, darboğazlar nedir? Bunları aşmak için neler yapılmalı? Bugünkü toplantımızda bu konular üzerine sizlerle istişarede bulunacağız. Tespitler yapacağız. Çözebildiğimiz sorunları mahallinde çözüme kavuşturacağız. Çözemediğimiz sorunları ise daha üst mercilere iletip, çözüm arayışı içinde olacağız” dedi.

“İşadamlarımızın Güçlenmesi Demek, Devletimizin Güçlenmesi Demektir”

Sanayici ve işadamının güçlenmesinin, devletin güçlenmesi anlamına geldiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Sizin güçlenmeniz demek, devletin güçlenmesi demektir. Yani Ordu zengin ve müreffeh bir il olsa, bundan kim kazanır? Elbette devlet kazanır. Her bir vilayet zengin olsa, refah seviyesi yükselse, üretimimiz artsa, ülkemizin gücü artar. Her şeyin temeli ekonomiye dayanıyor. Yapacağınız her türlü araştırmalar, üst düzey araştırmalar, teknolojik araştırmalar, bulduğunuz araştırmalar neticesinde buluşları imalata ve yatırıma dönüştürmek, havalimanları, yollar, köprüler yapmak, finansmana ve ekonomiye dayanıyor.

Güçlü bir ekonomiye sahip olursanız bunları yapabilirsiniz. Güçlü bir ekonomiye sahip olursanız, dünyada sözünüz dinlenir. Güçlü bir ekonomiye sahip olursanız caydırıcı bir güç olursunuz. O’nun için ekonomimizin güçlü olması gerekiyor. Bunun için de çok çalışmalıyız. Çok üretmeliyiz. Yeni yatırımlar yapmalıyız. Bunu yaparken de yatırımcılarımızın, işadamlarımızın önünü açmalıyız. Onlara destek olmalıyız” diye konuştu. 

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, işadamları, meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Ordu ekonomisinin gelişmesi ve büyümesi konusunda atılması gereken adımlar, yapılması gereken çalışmalar ile iş dünyasının karşılaştığı sorunlar, ihtiyaçlar konusunda görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Toplantının sonunda düzenlenecek değerlendirme raporları İçişleri Bakanlığı’na gönderilecek. (ORDU YENİ HABER)

 

Anahtar Kelimeler : “DEVLETTEN, BEKLENTİLERİNİZ, NELER?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız