HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Semra GENÇOSMANOĞLU

Semra GENÇOSMANOĞLU

DOLAR’DA, ENFLASYON DA ÜRKÜTÜYOR!

11 Aralık 2021 Cumartesi

Dün, Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahminini yüzde 19,31'den yüzde 23,85'e, dolar tahmini ise 9,98'den 13,77'ye çıktığını bildirdi. Rakamlarda ki büyümeyi görünce ne kadar ürktüğünüzü hissedebiliyorum.

Merkez Bankası reel sektör, finansal sektör temsilcileri ve profesyonellerden oluşan 50 katılımcıyla gerçekleştirdiği "2021 yılı Aralık ayı Piyasa Katılımcıları Anketi"ni yayımlamasının ardından yılsonu dolar tahmini 13,77 TL, yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 23,85 olduğu beklenen rakamlar olarak tahmin ediyorduk.

Bakınız, Merkez Bankasının anketinde enflasyon beklentisi rakamları ne durumda! Cari yılsonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 19,31 iken bu anket döneminde yüzde 23,85'e yükseldi. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 15,61'den yüzde 21,39'a, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 11,76'dan yüzde 14,41'e çıktı.

Merkez Bankasının dolar beklentisi rakamlarına da inanamayacaksınız buna da dikkat diyorum. Cari yılsonu dolar beklentisi bir önceki anket döneminde 9,98 TL iken, bu anket döneminde 13,77 TL'ye yükseldi. 12 ay sonrası dolar beklentisi ise bir önceki anket döneminde 10,93 TL iken bu anket döneminde 15,56 TL'ye çıktı.

Önümüzde ki yıl rakamların hem üretime hem de tüketime ne kadar olumsuz yansıyacağını düşünmekle birlikte refah payımızın ne kadar yükseleceği konusu da önümüz de ay maaşlara yapılacak olan zamlarla ortaya çıkacak. Tahminim o dur ki, ezilmeye devam edeceğiz…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları