HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

SEDAT AKKÖSE

SEDAT AKKÖSE

KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜ RANTSAL DÖNÜŞÜM MÜ ?

24 Kasım 2022 Perşembe Saat: 09:31

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE

 


 

Kentsel dönüşüm mü ? Rantsal bölüşüm mü ? Dönüşüm maskeli kentsel yağma mı?Kentsel dönüşüm kent yoksullarının kent dışına sürgün edilmesidir. Kentsel dönüşümün kazananı bankalar ve müteahhitler olmaktadır.

Dönüşüm veya Bölüşüm için  soygunlara meşrutiyet alanı mı açılıyor yoksa.?

Günümüz de yapılan Kentsel dönüşümlerin, şehrin yoksullarının ve diğer sakinlerinin yaşamlarında iyileştirici hiçbir etkisi olmadığını görmekteyiz.

Bu değişimin zorbalığına muhalefet edenler daha önce yalnızlaştırılmıştı.

Aslında şehirdeki yaşam alanlarına devletin keyfi müdahaleleri karşısında, öncelikle şehir yoksullarının gözetilmesi öncelik ve gereklilik olmalıdır.

 

Şehirdeki mekanların ıslahının tek yolu yok etme, küçümseme ve uzaklaştırma olmamalıdır. Dönüşüm, iktidarın zoru ile değil, halkın kendi yaşamını iyileştirmek için kendi iradesiyle katılabileceği süreçlerin güçlendirilmesi ve ortaklaşa olarak ortak akıl ile olması gerekir.

Bugün uygulanan Neo-liberal kent politikaları, halkı yoksullaştıran,

İşsizleştiren, evsizleştiren, yerinden eden, toplumu ayrıştırarak cephelere bölen, ötekileştiren çok ciddi sorunlara yol açan uygulamalarla hayata geçirilmektedir. İnsanları bir ağaç gibi kesip bir kenara atamazsınız, insanlar evleri varken bir şekilde karınlarını doyurup yarı aç yarı tok geçinebilmekteyken, Dönüşümden dolayı kaybettikleri evleri karşısında borçlu olarak gönderildikleri yeni evlerin taksitlerini, zaten işsizliğin olduğu, sigortalı, kalıcı iş bulmanın zorlaştığı bir sistemde düzenli

 

ödemeleri mümkün olmamaktadır ve bir süre sonra sürüldükleri yeni evleri de kaybederek savunmasız ve güvencesiz halde sokaklara düşmektedirler ve diğer işsiz ve evsizlerle beraber sistemin atık ,atıl insanları haline gelmektedirler.

İnsanlar direnebilirler ve bu Neo Liberal  Kent politikalarına karşı  akıllarını ve birlikteliklerini kullanarak karşı güç yaratabilirler, birbirleriyle dayanışma halinde olarak tek başına mücadele etmeyerek güçlerini bir araya getirerek, birlik oluşturarak, örgütlenerek alt etmeyi başarabilirler ve Kentsel dönüşümleri kendi lehlerine dönüştürebilirler yoksa aksi takdirde çok zor....


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları