HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

ÇOCUK HAKLARI VE EĞİTİMDE OLMAYAN MİLLİLİK ! 

25 Kasım 2022 Cuma Saat: 09:40


Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruluyor:‘Allah size kendi cinsinizden eşler, o eşlerinizden de oğullar ve torunlar yarattı. Sizi helal ve güzel rızıklarla gıdalandırdı. Onlar hala batıla mı inanıyorlar ve Allah’ın nimetini inkar mı ediyorlar.’ (Nahl, 16/72) Allah’ın bize hediyesi ve emaneti olan çocuklarımıza karşı bir takım görev ve sorumluluklarımız vardır. Bunları şöylece özetleyebiliriz":Ey Allah’ın Resulü! Bizim çocuklar üzerindeki hakkımız gibi onların da bizim üzerimizde hakkı var mı? dedim. Peygamberimiz (sav):—Evet çocuğun anne babası üzerindeki hakkı, onlara yazmayı, yüzmeyi, ok atmayı (yani spor) öğretmeleri, sağlıklı ve helal yiyecekler temin etmeleridir, buyurdu"(Feyzu’l-Kadir, 4/84)

Müslüman olarak dünyaya gelen çocuğa İslamiyeti öğretmek, anne babanın görevidir. Çünkü Allah’ın her doğan çocuk için seçtiği din İslamiyet’tir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de:

‘Allah katında din, İslam’dır.’ (Al-i İmran, 3/19)

Peygamber sav efendimiz;Her doğan çocuk, muhakkak İslam fıtratı üzerine doğar, sonra annesi ile babası onu Yahudi, Hıristiyan yahut da Mecusi yaparlar.’ Buyurmuştur. (Buhârî, ‘Cenaiz’,)

20 Kasım Dünya çocuk  hakları koruma gününü ve  Elleri öpülesi öğretmenlerimizin 24 Kasım Dünya öğretmenler gününü arkamızda bıraktık, Çocuklarınızın geleceklerine yön verecek eğitim sistemi veya güvencesi hakkında her hangi bir eylem ve kararlara imzalar atıldığına şahit olamadık!

Yarınlarımız olan Çocuklarınızın korunması eğitim ve öğretim ile geleceğe hazırlamak gerekir.Yıllarca ihmal edilen dayatmacı eğitim sayesinde hal ve vaziyetler maalesef bu şekilde hayat sürmektedir.

Zehirli Yılanlar tarafından sokula sokula bugünlere geldik,peki yılanlara yıllarca  neden dur diyemiyoruz.müslüm millet olarak yılan bir delikten bir defa sokulma iki kere olmamalı ya olursa! Var hala neden bu gidişata dur demesini beceremiyoruz.

Bakarsanız İlköğretim okullarının 6'cı sınıfa kadar din adına hiçbir şey yok çocukların dinini peygamberini öğrenmesi yer verilmiyor saadece Atası öğretilmesi mecbur 

Yarınlarımız olan bu çocuklar bizim değimi?

Ali gel Ali git,diye başlayan bu eğitim sistemteninde  Maneviyatı bitmiş bir milli eğitimin milliği düşünülmesi gerekir,olsa olsa mili kaymış bir eğitim sistemidir 

Bu manaviyatsız  ögretiden biraz değil çok uzak durulmalı,Umudumuz olan bu çocukların Allah'ın bizlere emaneti bu çocukların  her yönden hakları,geleceğe dönük eğitimle verilmelidir dini ,milli manevi yönden eğitimler  verilerilmelidir.Onların inanç'sız, sapkın, deist,ve ateis yetişmesinin önü alınmalı,İnançsız bir gençlikten gelecek için hayır beklenemez

Bir zamanlar İbrahim şöyle demişti: “Rabbim, bu şehri güvenli kıl! Beni ve oğullarımı putlara kulluk etmekten uzak tut!” (İbrahim Sûresi 35)

Hepimiz kendimiz ve çocuklarımız için en güzel duaları ederiz. Rabbim, beni ve çocuklarımı putlardan uzak tut! Şirkten uzak tut. Yalandan, küfürden, riyadan uzak tut. Düşmana benzemekten uzak tut. Münafıklardan uzak tut! Hasta ruhlu insanlardan, vatan hainlerinden uzak tut! Vatanını ,milletini, bayrağını seven bu milletin böylesi bir  gençliğe ihtiyacımız var.

Birde milli eğitim adı altında görev yapan, faaliyet gösteren dernekler,cemaatler,özel okullar olduğunu görmekteyiz

Peki, çocuklarımızın  okumaları konularında bizlere de bir şeyler düşmüyormu? Okuması için gönderdiğimiz adı geçen yerlerin bu körpecik çocukların beyinleri yıkanarak devletine,milletine,bayrağına maneviyata karşı zehirlemekerine musade ediliyor ve biz birey olarak neden mani olmuyo, uzak durmuyoruz? Allah, sen bizlere  niye uzak durmuyorsun, neden uzak durmadın diye sorarsa ne deriz?

Onların görmek istedikleri,Ama İslam'la alakası olmayan elbiselerini giydirmekten çocuklarını uzak tuttun mu? Onların okullarından uzak durdun mu? Onların marketlerinden uzak durdun mu? 

Allah sen ne yaptın diye sorsa ne yaparız? Çocuğunu onların eğitim kurumlarına birde özel  okullar diye  kaydediyorsun ve Allah'tan, çocuğunu onların ideolojisinden korumasını istiyorsun! Ne garip çelişki değil mi? 

Onlar anaya ,babaya hurmetmiöğteteğinimi sanıyorsun;Ana baba yerine maalesef kedi köpek sevgi olacaktır.Vatan,din bayrak yerine ayrıştırmalar,bölünmeleri,devletin temeline dinamit yerleştiren sözün ona bugün adını anmayacağım loğolu isimler altında faaliyet gösterecektir.

Onların ideolojik kitaplarını okuyorsun ama seni etkilemesin diye dua ediyorsun. Garip değil mi sence? Onların mahallesinde oturuyorsun ama Rabbim, beni onlardan koru diyorsun. Onların sitesinde oturuyorsun ama onların şerrinden Allah'a sığınıyorsun.

Rabbim, beni ve çocuklarımı onlardan ve onların düşüncelerinden koru diyorsun! Peki, sen ne yaptın diye sorsa ne cevap veririz? 

Bugün maalesef bu zihniyetin hâkim olduğu tahsil çevrelerinde de evlâtlar ziyan olmakta. Batıya, ecnebîye hayran olarak yetişmekte. Îman, şuur, iffet ve hayâ ayaklar altına alınmakta… Aileler dağılmakta, boşanmalar artmakta… Bizim evlâtlarımızı gayr-i müslimler devşirmekte!..

Çocuk doğarken birlikte doğduğu bu duygu doğrultusunda eğitilmeyecek ve dini yükümlülükleri öğretilmeyecek olursa, çocuk büyüdükçe çevreden gelen bir takım sapık telkinlerin etkisinde kalabilir ve Allah korusun fıtratı ilahiyyenin dışına çıkmışlar LGBTT'liler homoseksüeller cinsiyetini değiştirme için ameliyat geçirenler,baktuğınızda jadınmıdır erkekmidir anlayılmayanlar mevcut birde bu taraftan bakınız bugün Laiklik savsatası altında bir çocuk adeta soğanın kabuğundan soyulduğu gibi küçük yaşta soyunmaya  özendirilmekte.Öocuğun o yaşta soyunması çağdaş,dini gereği örtünürse gerici,küçük yaştan başlamak kaydıyla aşk yaşarsa diskoya giderse Avrupalı,evlilikte dini nikah kıydırırsa Arap,genç yaşında soyunur ve  herşeyi ortaya dökerse sanatçı, Kur'an-ın emrini yaşayan ve  ezberleyenlere şeriatcı,İnancı gereği dini vecibelerini yerine getiriyorsa yobaz denmekte.

Ülkenin gençlerine eğitim ve öğretim verirken kendi özünü,inancını,geçmişten geleceğe yön verecek nesiller yetiştirmektir.

Zalim Nemrut putu tarafından ateşe atılan Hz İbrahim peygamberin yanmasına gönlümüz razı olmamalı bize yakışan milli ve manevi tarafımızı belirlemeliyiz.

Dilimizi,dinimizi kültürümüzü aşağılayan benliğimizi unutturanlarla yanyana kol kola gezenlerle yol yürüyoruz. insan inandığını ve anlattığını yaşamazsa ne olacak vay bizim hallerimize

Peygamber sav efendimiz;Evlat anne babasının yanında ilahi bir emanettir (İhyâuUlûmi’d-Dîn, III/69)

Her nerede olursa olsunlar  onların haklarına riayet edilmeli hakları korunmalıdır.

  “Evlât, temiz bir toprak gibi olup, hangi tohum atılsa büyür.İyilik tohumu ekilirse dini milli ve dünya saâdetine kavuşur. Annesi, babası ve hocası sevâbına ortak olur.

Lâkin şayet o toprağa fesat tohumu atılırsa helâk olur; annesi, babası ve hocası bu ziyanın günahına ortak olur.” (Kimyâ-yı Saâdet, trc. 316

Konuyu özetlersek;maalesef gençlik  bugün ruhsuz ve maneviyatsız yetiştirmekte bazı zihniyetlerin bölücü ayrımcı zihniyetlerin hâkim olduğu tahsil çevrelerinde de evlâtlar ziyan olmakta. Batıya, ecnebîye hayran olarak yetişmekte. Îman, şuur, iffet ve hayâ ayaklar altına alınmakta… Aileler dağılmakta, boşanmalar artmaktadır Bizim evlâtlarımızı gününüzde dernekler.vakıflar, cemaatler ve  gayr-i müslimler devşirmektedir..

Birde bunun yanında bazende çocuklar anne ve babalarının kötü âhlaki ve örnek yaşamaları çocuklarına örnek olanayılı  yüzünden bozulmaya devam etmektedir.Temelinde bu anlatılanların olmaması durumunda özğür bir hayal ve maneviyat olmayan gençlikle yeni bir dünya kurulamaz.

Davası İslâm olan tüm kardeşlerimize selamlar.

Selam ve mahabbetlerimle 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları