HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ağustos 2023 Pazar Saat: 12:35

TEK SORUMLU YÖNETENLER!

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Fındık üreticisinin emeği değersiz mi? Fındık üreticisine fındık işçisini; halka da esnafı yoksulluğun ve zamların sorumlusu gösteremezsiniz. Sorumlu yönetenler” dedi.
TEK SORUMLU YÖNETENLER!

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Fındık üreticisinin emeği değersiz mi? Fındık üreticisine fındık işçisini; halka da esnafı yoksulluğun ve zamların sorumlusu gösteremezsiniz. Sorumlu yönetenler” dedi.

“Enflasyonu tek haneye iki yıl sonra düşüreceklerini iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı zamma ve yoksulluğa razı edemeyecek.” diyerek tepki gösterdi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Seçim öncesi faiz karşıtı olanlar NAS savunucuları birdenbire faizci oldular. Ancak uygulanan tüm ekonomi politikaları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapıyor. Zamlarda dur durak yok. Her gün pahalık nedeniyle soframızda çeşit azalıyor, ekmek dilimi küçülüyor. Bundan sorumlu olanlar 21 yıldır yaşattıkları yoksulluğa neden olmamış gibi enflasyonu iki yıl sonra tek rakamlı yapacaklarını söyleyip halkla dalga geçiyorlar. Tek adam yönetimi ekonomik, demokratik yönden kapitalizmin azgın saldırısının planlamasını yaparken zamlardan, enflasyondan sorumlu değilmiş algısı yaratmaya çalışıyor” diye konuştu.

TEK SORUMLUSU İKTİDAR

 “Ekonomideki yaşananların kaynağını faize bağlayan Erdoğan şimdi de faiz yükseltiyor” diyen Poyraz, “Seçim öncesi faizi sorumlu tutan Erdoğan şimdi de faiz yükseltme politikası uyguluyor. Her ikisinde de halkın yoksulluğu arttı. Ekmeğe, ulaşıma, yağa; kitaba deftere zam yapılıyor, suçlu olarak esnaf gösteriliyor. Örnekler çoğaltılabilir. “İtibardan tasarruf olmaz” diyerek har vurup savurmak değil mi? Yüksek enflasyon ve dış borçlanma değil mi? Geçilmeyen köprüye, binilmeyen uçağa; üretilmeyen elektriğe, kullanılmayan doğalgaza ödenen para politikasının hiç mi etkisi yok. Ülkede uçan kuştan sorumlu olan iktidarın, en büyük ekonomist olduğunu övünerek söyleyen Tek Adam Yönetimi lideri Erdoğan'ın sorumluluğu yok mu? Biliyoruz ki yaşananların tek sorumlusu iktidar ve kapitalizmdir” şeklinde konuştu.

EMEKÇİLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜREMEYECEKSİNİZ

Yaşanan ekonomik sıkıntının nedeni olduklarını gizlemek için halkı birbirine düşürmeye çalıştıklarını söyleyen Poyraz, “Şimdi de fındık işçisini günah keçisi yapıyorlar. Fındık alım fiyatını 82,5TL olarak açıklayan iktidar eleştirilmesi gerekirken emeğinin karşılığını isteyen tarım işçileri günah keçisi yapılıyor. Herkese bir sorumlu buluyorlar, kendi sorumluluklarını gizliyorlar. Ancak mızrak çuvala sığmıyor. Fındık üreticisine fındığını kendisinin toplaması çağrısı yapılarak düşük fındık fiyatı meşrulaştırılıyor. Fındık üreticisi fındığı kendisi toplandığında emek harcamıyor mu? Bu emek maliyete dahil edilmiyor mu? Fındık üreticisinin emeği değersiz mi? Fındık üreticisine fındık işçisini; halka da esnafı yoksulluğun ve zamların sorumlusu gösteremezsiniz. Sorumlu; yönetenler, tek adam yönetimi ve kapitalizmdir” açıklamasında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : TEK, SORUMLU, YÖNETENLER!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız