HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 12:54

ŞEYHOĞLU: ENFLASYON FARKI ZAM DEĞİL!

Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, gerçek enflasyon farklarına dikkat çekti. Başkan Şeyhoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının Ocak ayında zamlı maaşlarını alacaklarını belirterek, Ha
ŞEYHOĞLU: ENFLASYON FARKI ZAM DEĞİL!

Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, gerçek enflasyon farklarına dikkat çekti.

Başkan Şeyhoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarının Ocak ayında zamlı maaşlarını alacaklarını belirterek, Haziran-Ekim aylarını kapsayan dört aylık dönemde memurların enflasyon karşısında yaşadığı gelir kaybına dikkat çekti.

Başkan Şeyhoğlu, “Toplu sözleşme neticesine göre yılın ilk 6 ayında yüzde 15 zam alacağız. Ancak haziran-ekim aylarını kapsayan dört aylık dönemde memurların enflasyon karşısında maaşları yüzde 22,1 oranında eridi. Bu dönemde memurların alım gücü aylık 5 bin 635 TL azaldı.  Maaşlarımızın erimemesi için yapılması gereken, refah payı verilmesidir” dedi.

“ENFLASYON FARKI ZAM DEĞİL”

Şeyhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve memur emeklisine 2024’te yapılacak zam oranının yüzde 50’ye yaklaşacağını söyledi. Sayın Bakan, kamu çalışanlarına ocak ayında verilecek yüzde 15 zammın üzerine oluşacak enflasyon farkını dahil ederek, ‘yüzde 50 zam vereceğiz’ diyor. 

Oysa enflasyon farkı; zam değil, geride bıraktığımız 6 aylık dönemde yaşadığımız gelir kaybının tazminidir. Bunu ocak zammı gibi lanse etmek kamuoyunu yanıltmaktır. Gerçek zam, enflasyon farkının yanı sıra refah payının verilmesi ile mümkün olur.

Hükümet yetkilileri zaman zaman ülkemizin ekonomisinin büyüdüğünü, milli gelirin arttığını dile getiriyor. O halde büyüyen ekonomiden, artan milli gelirden kamu çalışanlarının hak ettiği payı, yani refah payı almasını sağlamalıyız. Oransal artış ve enflasyon farkının yanı sıra her artış döneminde bir refah payı verilmelidir.”

“ENFLASYON FARKI MAAŞLARA AYLIK OLARAK YANSITILMALIDIR”

Enflasyon farkının aylık olarak maaş zamlarına yansıtılmasını da isteyen Şeyhoğlu, “ ‘Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz’ söyleminin içinin doldurulması için enflasyon farkının her ay maaşlara yansıtılması gerekmektedir” diye konuştu. Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : ŞEYHOĞLU:, ENFLASYON, FARKI, ZAM, DEĞİL!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız