HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mart 2024 Pazar Saat: 12:28

“18 MART, MİLLİ MÜCADELENİN DESTANIDIR”

Ordu Valisi Muammer Erol, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.
“18 MART, MİLLİ MÜCADELENİN DESTANIDIR”

Ordu Valisi Muammer Erol, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

         Vali Erol, “Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır” dedi. 

         Bugün, Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin mimarı yüce ecdadımızın en güzel eserlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz diyen Vali Erol şunları söyledi: “Hiç şüphesiz ki, Anadolu’yu yurt edindiğimiz günden bugünlere kadar, tarihimizin her döneminde Milletimiz, Vatanımız ve Bayrağımız için canını feda etmekten kaçınmayan Aziz Şehitlerimiz bu günlerimizin asıl sahipleridir. Bu topraklarda varlığını sürdüren bize düşen en büyük görev, kahraman ecdadımızdan, aziz şehitlerimizden bize miras olan vatanımıza birlik beraberlik içerisinde sahip çıkmaktır.

         Çanakkale’de tüm imkansızlıklara rağmen, birlik, kardeşlik ve dayanışma ile elde edilen bu eşsiz başarı, milletimize hem zaferi getirmiş hem de İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak milli mücadele ruhuna ilham kaynağı olmuştur. Kahramanlık ve fedakârlık timsali şehitlerimizden devraldığımız bu Aziz Vatanı; Çanakkale ruhu içerisinde Dünya’da hak ettiği yere getirerek, ecdadımıza layık olacağız. Emin adımlarla yürüdüğümüz ‘Güçlü Türkiye’ hedefimizi gerçekleştirmek ve Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını ‘Türkiye Yüzyılı’ yapma yolunda var gücümüzle çalışacağız.

         Dün olduğu gibi bugün de en güç koşullar altında Vatan topraklarını korumak ve savunmak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen “Aziz Şehitlerimiz”, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar Türk halkının gönlünde yaşamaya devam edecektir.

         Bu duygularla, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümünde, bu toprakları bize vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum.”

 

 

Anahtar Kelimeler : “18, MART, MİLLİ, MÜCADELENİN, DESTANIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız