HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 16:12

ŞANLITÜRK: MADEN RUHSATLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu genelinde verilen maden ruhsatlarına dikkat çekti. Şanlıtürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maden ruhsatlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğin
ŞANLITÜRK: MADEN RUHSATLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu genelinde verilen maden ruhsatlarına dikkat çekti. Şanlıtürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maden ruhsatlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

         Sık sık polemiklere neden olan maden ruhsatları hususu için noktayı koyan Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de söz aldığı konuşmada yer altı kaynaklarının gün yüzüne çıkarılmasına karşı olmadıklarını ancak faydasından çok zararı olan ruhsatların yeniden incelenmesi gerektiğini savundu.

         Milletvekili Şanlıtürk, Mecliste yatığı konuşmada; “Ordu ilinin yüzölçümünün yüzde 60'ından fazlasına maden arama ruhsatı verilmiştir. En son ülkemizin gözbebeği olan, doğal güzelliklerinin yanında tarihi ve kültürel zenginliğimiz olan Aybastı Perşembe Yaylamızdaki dünyaca ünlü mendereslerimizin olduğu alanın hemen yanı başında bin 994 hektar alanda maden arama ruhsatı verilmiştir.

         Ruhsatı alan firma tarafından bu alanda 250'nin üzerinde sondaj talebi yapılmıştır. 24 Nisan 2024'te Ordu Valimiz başkanlığında kurulan mera komisyonumuz bu sondaja izin vermemiştir.

         Elbette madenlerimiz işletilmeli, yeraltı zenginliklerimiz gün yüzüne çıkarılarak ekonomiye kazandırılmalıdır.

         İlimizde verilen bu maden ruhsatlarının tekrar gözden geçirilerek faydasından çok zararı olacak maden ruhsatları verilmemelidir” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız